Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 31 de d'octubre del 2016 | 00:00
Notícia · Política catalana

Josep Rull: 'Treballem per controlar ports i aeroports l'endemà de la desconnexió'

En una entrevista a Vilaweb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha explicat el que s'està fent per  a preparar l'endemà de la independència, a fer possible que tot continuï funcionant quan hi hagi la desconnexió efectiva de l'estat espanyol, tant si aquesta s'acaba fent de manera negociada com si no.

Així, assegura  Rull "Si fóssim un govern autonòmic clàssic només faríem les dues primeres coses: gestió i planificació estratègica per a la modernització del país. Però també som un govern de transició i dediquem una part molt important dels esforços a tenir les estructures d'estat preparades per a l'endemà de la desconnexió. Totes. Hem de garantir que hi hagi subministrament d'aigua, que els aeroports funcionin, que hi hagi bona connectivitat interna i disposar de tot un marc normatiu i legislatiu homologable a un país independent d'Europa. És una feina ingent que fem, i volem traslladar el missatge que ho tenim molt ben preparat tot"-

Aclareix no obstant al respecte "No podem entrar en el detall del que fem, perquè seria automàticament atacable i impugnable. Però l'agenda de les estructures d'estat l'estem duent a terme amb molt rigor i molta seriositat. Si som capaços de traslladar a la gent que l'endemà el país és viable això ens ajudarà a eixamplar la majoria".

Pel conseller cal plantejar totes les possibles opcions de futur "Cal que hi hagi una legitimació democràtica molt clara. I aquesta legitimació portarà a un procés de transició que seria lògic que fos pactat i dialogat. Però també hem de pensar què això pot no ser possible. Nosaltres preveiem totes les opcions: la pactada i la no pactada".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat