Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 19 de de febrer del 2013 | 18:29
Notícia · Política catalana

Llanos de Luna: la feina mal feta no té futur

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha obert foc contra els municipis i els ciutadans de Catalunya en la missió de fer acomplir la llei fins a les darreres conseqüències, ben bé com un vell xèrf implacable del Far West. Una ofensiva que fa cabalgar l'acció de la delegació a Catalunya sobre la línia que separa el compliment de la llei de la llibertat d'expressió i els drets nacionals del poble.

Barcelona · L'Ajuntament de Girona ha dit prou aquesta setmana a l'acció desproporcionada de la delegada del govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, en favor del compliment d'una bíblia amb la qual ja ningú no hi combrega.

El consistori gironí, un dels més importants i de més pes del país, ha declarat Llanos de Luna persona non grata al seu municipi després que la delegada s'hagi encarat amb una pila de consistoris com Banyoles, Olost de Lluçanès, Gallifa i Celrà per no col·locar la bandera espanyola a la façana de l'ajuntament i per haver-se declarat territoris lliures. De fet, Llanos de Luna s'ha proposat perseguir, un a un, tots aquells municipis catalans que, lliurement, decideixin autoproclamar-se independents o territoris lliures.
Quina delegació s'atreviria a atacar els seus propis municipis i es proposaria la persecució dels drets dels pobles del seu propi territori?"
Quina és, però, la tasca de la delegació d'un govern als diversos territoris? Lluny d'atacar els ciutadans del territori i de fer complir lleis totèmiques obsoletes, les funcions principals es basen en la representació del poble, en l'aportació d'informació i en la funció coordinativa. Unes tasques que sempre han de perseguir la voluntat de servei al poble i la tasca agilitzadora a favor dels drets de les persones i els col·lectius. Amb tot, a la pàgina de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya s'hi especifica la funció de "proteger el libre ejercicio de los derechos y libertades y garantizar la seguridad ciudadana, a través de los Subdelegados del Gobierno".

Què hi fa, doncs, Llanos de Luna a Catalunya perseguint banderes i querellant-se amb una pila de municpis catalans? Quina delegació de qualsevol dels països del món s'atreviria a atacar els seus propis municipis i es proposaria la persecució dels drets dels pobles del seu propi territori? Quina optaria per vetar les llibertats fonamentals de les persones del seu país? Llanos de Luna corrobora, amb la seva actuació, una de dues úniques opcions: que Catalunya no forma part de l'Estat espanyol ─i per tant seria la primera alta funcionària espanyola independentista─ o que fa la feina mal feta de manera oberta i decidida.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat