Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 12 de de setembre del 2016 | 12:51
Notícia · Política catalana

Marta Rovira al Fossar de les Moreres: "D'aquí a un any estarem celebrant la independència"

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha assegurat  al Fossar de les Moreres que Catalunya proclamarà la independència abans de 12 mesos. La líder republicana ha afirmat que 'les institucions catalanes tenim un any per fer la feina que ens van encomanar els ciutadans a les urnes i la farem, d'aquí a un any estarem celebrant la independència'.

Per la seva banda, Trini Capdevila, regidora d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, ha demanat a Ada Colau 'que posi Barcelona al capdavant del procés d'independència'.Aquestes declaracions les han fetes a la Vetlla de la Diada que organitza ERC cada any al barri de La Ribera.

Marta Rovira ha garantit que el govern català farà les passes necessàries per fer la desconnexió. I ha afegit que 'si algú vol impedir les nostres passes, tornarem a sortir al carrer per defensar el nostre dret a ser un país lliure i just'. Per la secretària general d'ERC, 'l'única alternativa que tenim els catalans és optar per la independència, persistirem fins la victòria'.

Per Rovira 'la independència és la pugna eterna entre els desnonaments i els bancs; entre els estudiants i les beques que no arriben mai; entre les persones que volen treballar i els trens que arriben tard; entre els ciutadans i els tribunals que volen laminar la democràcia'. La republicana també ha tingut paraules de record a Muriel Casals i Jordi Carbonell.

D'altra banda, Trini Capdevila, regidora d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, ha reclamat a l'alcaldessa de Barcelona que 'passi dels gestos simbòlics a les accions'. La presidenta del Districte de l'Eixample ha manifestat la satisfacció dels republicans pel fet que Ada Colau vagi a la manifestació de l'Onze de Setembre i, per aquest motiu, li ha reclamat que 'posi Barcelona al capdavant del procés d'independència'.

Capdevila també ha demanat al govern municipal que ajudi perquè CSQEP faciliti els pressupostos de la Generalitat que 'inclouen partides importantíssimes en educació, sanitat i serveis socials per a la ciutat de Barcelona'. La regidora republicana també ha exigit a Colau que no exhibeixi l'estàtua de Franco davant del Born Centre Cultural.

Finalment, Màrius Serra s'ha mostrat optimista pel que fa la consecució dels objectius sobiranistes i ha afirmat que "estem a un pam de la República Catalana". L'escriptor ha defensat la necessitat de la 'ruptura' per aconseguir avançar com a país. 'Cultura rima amb ruptura', ha dit tot animant als assistents a treballar de valent 'per arribar a la meta de la República' - See more at:

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat