Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 22 de de setembre del 2016 | 10:33
Notícia · Política catalana

Munté lamenta que el govern de l'estat "no està complint els seus compromisos" amb els Jocs del Mediterrani Tarragona 2017

La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha manifestat avui, durant una visita a l'Anella Olímpica dels Jocs del Mediterrani Tarragona 2017, que des del Govern"sempre vam concebre que era un projecte de país, amb el qual ens havíem d'implicar" perquè que "va més enllà" de la ciutat de Tarragona i del territori del Camp de Tarragona i

ha assegurat que "els compromisos s'estan complint escrupolosament".

Munté, que ha visitat les instal·lacions acompanyada de l'alcalde la ciutat Josep Fèlix Ballesteros, el secretari general de la Presidencia, Joaquim Nin, el delgat de la Generalitat a Tarragona, Oscar Peris, i altres membres del consistori, ha posat de relleu la col·laboració "intensa i sincera" entre el Govern de la Generalitat i l'Ajuntament de Tarragona. Col·laboració que ha contrastat amb els incompliments del Govern de l'estat tot lamentant que  "no està complint els seus compromisos" amb els Jocs del Mediterrani.

 

Segons la consellera cal seguir  treballant i insistint perquè es concretin  les diferents aportacions i col·laboracions. "És del tot imprescindible reivindicar  una cosa tan senzilla i tant òbvia com aquesta, el compliment dels compromisos que es van concretar en els inicis de tota aquesta història exitosa dels Jocs del Mediterrani", ha dit en al·lusió  al Govern de l'estat.

 

Durant la visita a les obres del Palau d'Esports, infraestructura finançada per la Generalitat,  la consellera s'ha felicitat de comprovar com "les obres avancen a molt bon ritme" i ha destacat  "el pòsit i el benefici" que quedarà des d'una perspectiva econòmica i social per la ciutat i per al territori d'aquest "excel·lent projecte".

 

La consellera també ha visitat el complex Sant Jordi on s'amplia la residència d'estudiants i acollirà les competicions de voleibol als Jocs del Mediterrani 2017.

 

D'altra banda, preguntada sobre els declaracions de Lluís Rabell en un diari francès on alertava que "la independència pot generar violència", la consellera admès haver-se sentit sorpresa i s'ha limitat a convidar Rabell a repassar les imatges de les diferents diades nacionals viscudes els darrers cinc anys per constatar que "s'ha tractat de festes multitudinàries, des d'una perspectiva cívica, pacífica, democràtica, alegre, de famílies senceres sense cap tipus d'incident de cap mena. "Em remeto simplement a aquestes imatges per objectar que s'hagi parlat i s'hagi associat independència amb violència a Catalunya" – ha conclòs-.

 

Sobre la possible reacció del Tribunal Constitucional després de la declaració de l'exconseller Francesc Homs davant del Tribunal Suprem, Munté s'ha limitat a dir que primer cal atenir-se  a quina serà la deliberació final sobre la pròpia reforma del Tribunal Constitucional. "Ens costa el malestar que a nivell de jutges i magistrats va suposar la reforma de la llei del Tribunal Constitucional, per tant hem d'esperar que aquest procediment finalitzi i a partir d'aquí podrem fer la valoració pertinent"

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat