Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 16 de de juny del 2016 | 12:27
Notícia · Política catalana

Poble Lliure demana que els vots del seu grup parlamentari es puguin expressar de manera proporcional al vot de la militància

Aquest diumenge Poble Lliure, organització integrada en el si de la candidatura CUP-Crida Constituent, ha celebrat la seva primera assemblea nacional en el que s'han fet evidents els moments de tensió que es viuen en el si de la formació i les posicions diverses que hi conflueixen.

De l'assemblea n'ha sorgit una resolució en el que es demana entre d'altres coses millorar la dinàmica interna participativa de la formació o que els parlamentaris puguin votar diferent tenint en compte les diferents sensibilitats i  posicions de la mateixa militància. També s'haurien fet sentir diverses veus que reclamarien una renovació urgent del Secretariat Nacional.

A continuació reproduïm íntegrament la resolució:Resolució de l'Assemblea Nacional de Poble Lliure sobre la situació de la CUP


D'ençà del 27S, la CUP s'ha vist sotmesa a uns nivells de tensió política, organitzativa i mediàtica per als quals no estava prou preparada. La resolució in extremis de l'acord de legislaturai l'elecció de president de la Generalitat de Catalunya (amb una contradicció evident entre la voluntat de la militància de la CUP i el GAP), així com l'esmena a la totalitat a la proposta pressupostos de la Generalitat, han posat en evidència la necessitat de millorar en els aspectes polític, organitzatiu i comunicatiu i sobretot de treballar decididament les contradiccions que es donen en el procés d'alliberament del nostre poble. Segons el nostre parer, com que no s'han encarat aquestes contradiccions, en algunes decisions s'ha actuat contra els fonaments històrics de l'independentisme.

Com a organització política que donem suport a la CUP i a la seva militància, considerem que, a més d'un debat polític més aprofundit i sense apriorismes, cal també, per a superar les mancances manifestes, ampliar i millorar la democràcia participativa interna de l'organització, donant també veu a totes les persones simpatitzants i votants que vulguin acompanyar-nos.

Per aquestes raons des de Poble Lliure creguem que cal que aprofundim en la línia aprovada a Esparreguera de votació telemàtica de tota la militància de la CUP, no només per triar el Secretariat Nacional sinó també a l'hora de decidir sobre temes d'àmplia repercussió política.Per això proposem a la militància de la CUP:

  • Que els òrgans de direcció, de gestió i les persones alliberades tinguin elsuport d'almenys el 65% de la militància i que la seva tria es faci mitjançant vot telemàtic. En aquest sentit, creiem que cal renovar urgentment el secretariat actual de la CUP.
  • Que les qüestions polítiques d'importància (demanades per tres Assemblees Territorials o més) siguin decidides per referèndums interns via telemàtica, després d'un procés deliberatiu real de les assemblees locals i, si és possible, de les Assemblees Territorials Plenàries.
  • Que, sent conscients de la polarització existent al si de la CUP, els vots del nostre Grup Parlamentari puguen expressar de manera proporcional al vot de la militància.
Més democràcia participativa, més participació real, més i millor debat, més transparència.

Per una CUP de totes i tots al servei del nostre poble en la lluita per la independència i la transformació social.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat