Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 2 de de març del 2016 | 00:00
Notícia · Política catalana

Reinicia presenta el Projecte de Convenció Constituent Ciutadana Catalana

La plataforma Reinicia Catalunya presenta aquest dissabte, 5 de març, el projecte de Convenció Constituent Ciutadana Catalana,  al Paranimf de la Facultat de Medicina de la UB, Campus Clínic, on  els ciutadans -independentistes i no independentistes- podran debatre sobre el país que volen.

Reinicia Catalunya és una plataforma formada per 14 entitats, entre les quals, l'ANC, Òmnium Cultural, Procés Constituent o Parlament Ciutadà, que des de fa anys treballen en el procés constituent català. La propera convenció que s'inicia el mes vinent aglutinarà la feina feta fins ara i, a més, haurà d'anar recollint les conclusions de cada sessió, que s'aniran introduint en una base de dades informàtica que anirà classificant els resultats obtinguts.

Hi haurà dos models de debats: temàtics (la convenció es divideix en 14 àmbits), i  territorials, on els assistents rebran un esbós de les conclusions extretes pels experts com a base per inciar el debat. De moment, l'organització vol mantenir les institucions al marge per evitar que el Tribunal Constitucional pugui posar cap impediment a aquesta fase prèvia. La següent fase ja implicarà les institucions, que poden obrir un nou debat ciutadà. També es vol vincular la societat al procés escollint per sorteig un grup de persones que, juntament amb els parlamentaris, formaran la comissió mixta responsable d'escriure el text.

Entre molts altres, han confirmat l'assistència Núria Carrera; Antonio Baños; Molt Honorable Joan Rigol; Andreu Camps; Toni Codina; Enric Fossas; Ferran Requejo; Jordi Sànchez; Jordi Cuixart; Martí Anglada; Dolors Feliu; Ramon Font; Jordi Guix; Arcadi Oliveres; Teresa Forcades; Josep M. Reniu; Carles Viver Pi i Sunyer; Marina Geli; Magda Casamitjana; Lluís Rabell... 


La voluntat de REINICIA és, doncs, oferir aquest projecte a tothom perquè, entre tots, es pugui millorar amb una participació més àmplia i més inclusiva. El procés constituent es funda sobre la voluntat de repensar-nos com a país, com a societat, com a nació. Pensarho tot vol dir, precisament, no prefigurar cap debat. No donar res per fet. Pensar-nos conjuntament, com un sol poble, com sempre hem fet.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat