Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 27 de de juliol del 2016 | 16:31
Notícia · Política catalana

Rovira:"El procés constituent és l'oportunitat de posar el nostre país entre els més moderns i nets d'Europa i no a la cua"

Després que el ple del Parlament hagi ratificat les conclusions de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent la portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha defensat  el posicionament del seu  grup en el debat  "El procés constituent és l'oportunitat de posar el nostre país entre els més moderns i nets d'Europa i no a la cua", ha declarat.

Barcelona ·

Rovira ha defensat la importància de la metodologia del procés constituent per determinar-ne el resultat final, que és el text constitucional. "Si el procés constituent és d'alta qualitat democràtica, el text constitucional també ho serà;  si el procés constituent és obert i integrador, el text constitucional també ho serà", ha dit.

Rovira, que ha resumit algunes de les conclusions de la comissió, ha recordat que el procés constituent "ha de ser transversal, participatiu, vinculant, i ha de tenir l'aval i el suport de les institucions; el volem públic, transparent, compartit i que doni cabuda a les diferents sensibilitats i ideologies; i ha de trencar amb les inèrcies del passat i incorporar la perspectiva de gènere", ha explicat


"L'statu quo no el reformarem havent de demanar permís a l'Estat. El permís per iniciar el procés constituent ja el tenim: ens l'hem donat entre tots i és el mandat democràtic obtingut a les urnes el 27S", ha afegit.

Rovira també  ha assegurat que  el canvi a l'Estat és impossible: "L'Estat ni es reformarà ni ens permetrà un procés constituent. Per això, la gent ha sortit a les urnes i al carrer i s'ha donat permís per començar a construir un nou país entre tots i per a tots", ha dit, explicant que el procés constituent a Catalunya també servirà de palanca de canvi a l'Estat. "No podem esperar que l'Estat iniciï el seu procés constituent per iniciar el nostre, no podem esperar més", ha afegit.

La portaveu del Grup Parlamentari, a més, ha defensat la base popular i el caràcter social del procés constituent, que fa front al poder constituït amb mesures com la lluita contra la pobresa energètica i els desnonaments injustos.

"Tenim a les nostres mans l'oportunitat de canviar el model energètic i fer que els nostres empresaris tinguin més competitivitat pagant factures mes justes; tenim l'oportunitat d'ajudar els que pateixen pobresa energètica, de construir el corredor mediterrani i generar ocupació, de construir un nou model econòmic, de canviar la societat i posar el nostre país entre els més moderns i nets d'Europa i no a la cua. En un moment tan important com aquest, espero que tots ens posem al costat del canvi, de la transformació i no de l'immobilisme i del passat", ha conclòs.


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat