Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 8 de d'octubre del 2010 | 15:08
Notícia · Política

Bauzá surt de l'armari

Redacció Tribuna · Tribuna Mallorca · Pot ser que estiguem tirant enrere? Ara fa uns mesos, a la presentació del seu darrer llibre, l'historiador Joan B. Culla responia aquesta qüestió qualificant aquests darrers deu anys d'història catalana com "la dècada de les decepcions", un temps marcat finalment per una sentència demolidora del Tribunal Constitucional que ha abolit els -pocs- drets aconseguits durant l'autonomisme.

Ara que la magnitud de l'atzucac polític és difícilment mesurable i que l'horitzó de l'estat de les autonomies és clarament aquell vestit vell que amb el pas del temps ha quedat curt, el president del Partit Popular balear, José Ramon Bauzà, ha decidit rematar la faena del tribunal espanyolista. Bauzà ha assegurat avui a un programa de l'emissora Ona Mallorca que derogarà la Llei de Normalització Lingüística "sense cap mena de dubte" si la formació popular arriba al poder.

A una entrevista Bauzà ha respost a la periodista Mercè Pinya de la següent manera:

Mercè Pinya: "Canviarà la Llei de Normalització Lingüística?
José Ramon Bauzà: "L'eliminaré".
MP: "Eliminarà la Llei de Normalització Lingüística?".
B: "Sí; sí; sí; sense cap dubte".
MP: "I per què s'esforça a diferenciar els noms de la llengua que parla cada ciutadà a les Illes Balears?".
B: "Noltros aquí deim tassó i no got. I perquè noltros deim capell i no deim barret. El que noltros hem après dels nostres padrins, dels nostres pares són una sèrie de paraules absolutament pròpies que determinen sa nostra riquesa cultural i que jo no estic disposat a que, des de fora, des de Catalunya, se'ns imposin. Jo respect totes ses persones i totes ses regions i crec que, igual que noltros respectam, ens han de respectar".

La Llei de Normalització Lingüística va ser aprovada l'any 1986 per unanimitat al Parlament de les Illes Balears, fet pel qual l'Obra Cultural Balear (OCB) ha considerat les declaracions del president popular com un comentari molt desafortunat i com una "demostració de la ignorància del president del PP en matèria de filologia i de desconeixement de la realitat social i legal" de les Illes Balears.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat