Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 14 de de juliol del 2010 | 15:26
Notícia · Política

Carod no aclareix si seguirà fent política a ERC ja que no el "volen a les llistes"

Barcelona · "L'important no és si continuo o no a ERC, sinó que no em volen a les llistes". Amb aquestes paraules, el vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha expressat que no descarta cap escenari  sobre el seu futur després que Esquerra no l'hagi inclòs a les llistes del partit per a les pròximes eleccions al Parlament. En una entrevista a RAC1, el republicà ha deixat clar que no deixarà de fer política i que serà "dins del lloc i la plataforma més adequada". Tot i que ha afirmat que respecta la decisió del seu partit, Carod-Rovira ha mostrat el seu malestar per haver quedat exclòs en la candidatura d'un partit on ha militat molts anys, ha dirigit i n'ha obtingut els millors resultats, segons ha recordat.

El seu descontentament s'ha fet patent també al ser preguntat sobre la inclusió d'Ernest Benach al número 2 de les llistes de la formació. El Vicepresident de la Generalitat ha eludit pronunciar-s'hi directament i ha afirmat que "per prudència hi ha moments que és millor callar"

Manifestació i TC
En l'entrevista, el vicepresident del Govern s'ha referit a la marxa del passat 10 de juliol a Barcelona i ha argumentat la seva absència a la capçalera institucional de la manifestació. Per Carod-Rovira, és "esotèric" que el Govern s'hagi de manifestar a tercera fila i per aquest motiu, va decidir desfilar amb els militants del seu partit. El republicà ha qualificat de "gest fatxenda" publicar la sentència el dia abans de la manifestació, en un intent, segons ha dit, de voler "deixar clar qui mana".

Carod-Rovira s'ha mostrat escèptic sobre la possibilitat de recórrer la sentència del TC a Europa. "A demanar què?", s'ha preguntat. Ha afirmat que sense Estatut, "no tenim res" i que és inviable tornar a fer-ne un altre. Pel vicepresident de l'executiu, actualment, qui té un problema d'"identitat " i "inseguretat nacional" és Espanya i creu que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el cap de l'oposició, Mariano Rajoy, han d'estar preocupats després que més d'un de cada sis catalans sortissin al carrer.

Sobre el rebuig de la mesa del Parlament a celebrar un referèndum independentista, Carod ha afirmat que en els dos partits polítics més votats, CiU i PSC, hi ha una "barreja de por i dubte" i de "no saber què fer davant un nou escenari". Per Carod, després que el Tribunal Constitucional deixés clar la "indissoluble unitat" de l'Estat en més d'una quinzena d'ocasions al llarg de la sentència, no hi ha lloc per al federalisme.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat