Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 17 de de novembre del 2010 | 15:30
Notícia · Política

Mas estén la mà a les majors i aposta per aplicar la Llei del Cinema "de manera progressiva"

Barcelona · L'anunci del Conseller Tresserras el passat octubre en què advertia que no li donaria temps, en la present legislatura, de reglamentar en la seva totalitat la Llei del Cinema català impulsada des de la seva conselleria va ser el primer desencís d'aquells qui han somiat -i encara hi continuen- amb la plena normalització de la llengua pròpia als cinemes de Catalunya.

L'ase de tots els pals, la reglamentació que ha d'assegurar la igualtat entre català i castellà a les sales de cinema del Principat, ha tornat a rebre de nou aquesta setmana. En ple període electoral, Artur Mas ha fet esment en la seva intervenció a una minidocsession dels termes "aplicació progressiva", "restablir el diàleg amb el sector" i "ajudar la indústia del cinema".

Siguin o no certes les premonicions anunciades per ERC en les quals s'alertava d'un possible pacte entre les majors i CiU per tal de deixar a una banda la normativa cinematogràfica en un futur Govern, el líder de CiU ja ha avançat, a menys de dues setmanes de les eleccions i amb gairebé totes les enquestes al seu favor, que la Llei del Cinema s'ha d'aplicar "de manera progressiva" per tal d'"anar guanyant quota de presència".

En la intervenció, Mas ha defensat l'objectiu del reglament, que és normalitzar l'ús del català, i ha indicat que "el proper govern s'haurà de plantejar seriosament ajudar els exhibidors a digitalitzar les sales": "La Llei del Cinema s'ha fet conèixer, malauradament com una llei lingüística quan, en realitat, parla de com ordenar un sector sencer per a fer la seva activitat". "Cal restablir el diàleg amb el sector i ajudar a què el cost d'aplicar la llei sigui assumible per una indústria que té problemes", ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat