Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 25 de de novembre del 2010 | 17:29
Notícia · Política

Junqueras reclama la necessitat d'oficialitzar el català a l'administració europea

Foto: ACN · L'eurodiputat d'Esquerra, Oriol Junqueras, s'ha reunit aquesta setmana amb la comissària de Cultura, Educació, Multilingüisme i Joventut, Androulla Vassiliou, per denunciar la invisible presència del català a la Unió Europea. Després que el Govern espanyol hagi fet gal·la de la seva manca de preocupació per garantir la presència de la llengua catalana a la Unió Europea, l'eurodiputat s'ha dirigit a Vassiliou per remarcar la necessitat d'oficialitzar el català a Europa.

"Ja sabem que la Comissió no té competències per oficialitzar el català, i que depèn exclusivament del govern espanyol, però és bo que els màxims dirigents de la Unió coneguin la situació i que difonguin un clima d'opinió favorable" ha explicat Junqueras. L'eurodiputat ha volgut subratllar la gravetat de la situació lingüística, essent el català la llengua més desprotegida de la Unió Europea, i ha informat a la comissària que més de 10 milions de ciutadans no es poden dirigir a les administracions europees en la llengua pròpia: "Les institucions comunitàries són conscients que s'haurien de dirigir en català a més de 10 milions de ciutadans, perquè és la seva llengua pròpia. Aquesta és la política lingüística de la UE amb la resta de països, però no pas amb Catalunya".

Finalment, Junqueras ha exigit a la comissària que l'administració europea garanteixi l'accés a les ràdios i televisions en diferents territoris d'un mateix àmbit cultural.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat