Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 9 de de maig del 2011 | 17:20
Notícia · Política

Catalunya i Euskadi: dues històries, una mateixa lluita

Antoni Batista ha posat en un mateix pla Catalunya i Euskadi: la primera còncava i pactista. La segona a la inversa: convexa i de resistència.

Barcelona · Amb un coneixement directe i profund de les realitats dels dos països, el periodista Antoni Batista ha reflexionat sobre l'evolució del concepte de nació a Catalunya i el País Basc al seu darrer llibre: Catalunya i Euskadi. Nació còncava i convexa. Al monogràfic, l'autor ha plantejat que les nacions en el segle XXI ja no poden bastir-se només sobre els principis clàssics de territori, raça i llengua, sinó que, cada vegada més, guanyen pes els components simbòlics: la cultura, les tradicions, el fet consuetudinari.

En aquest camí, Batista indica que Euskadi i Catalunya s'han encarnat al llarg de la història en formes d'identitat simbòliques totalment allunyades. Una ha seguit la convexitat, la lluita atàvica, la interiorització de la resistència, mentre que l'altra s'ha guiat per la concavitat, la integració, la cohesió social i el pacte. Ara, però, que els temps estan canviant, la fi de la violència al País Basc és un pas ambiciós per acostar-se a la concavitat, mentre, segons l'autor, Catalunya afronta el repte d'un independentisme renovat, transversal i cordial.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat