Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 8 de de novembre del 2011 | 19:17
Notícia · Política

Controvèrsia a ERC i IU pel debat a cinc de TVE

L'ens públic ha convidat a PSOE, PP, CiU, PNB i IU i ha descartat als republicans tot i ser el cinquè partit amb més diputats al Congrés

La coalició independentista que lidera ERC ha presentat un recurs a la Junta Electoral Central perquè faci rectificar a TVE, que ha decidit no convocar els republicans al debat a cinc que aquest dimecres emetrà la cadena pública. Fonts d'Esquerra denuncien que no se'ls hagi convidat malgrat ser el cinquè partit en nombre de diputats al Congrés dels Diputats. Al debat de TVE hi participaran, a priori, el PSOE, el PP, CiU, PNB i IU, tot i que els responsables de la coalició entre ERC i Reagrupament confien que la Junta Electoral Central faci rectificar a l'ens públic perquè "l'independentisme català" estigui representat.

ERC proposa dues solucions. Si TVE manté la idea de fer un debat a cinc, els republicans creuen que el més just seria que fossin els cinc partits amb més representació al Congrés els que fossin convocats, la qual cosa deixaria fora a Izquierda Unida. Si, per contra, TVE accepta ampliar els participants, ERC seria partidària que fossin sis els partits que participessin al debat, afegint-se els republicans, amb Alfred Bosch al capdavant, a les cinc formacions que ja estan convocades. La decisió final està en mans de la Junta Electoral Central.

Es dóna la circumstància que ERC, amb 3 diputats, i IU, amb 2, comparteixen grup al Congrés. És per això que els republicans al·leguen que els pertocaria a ells ser al debat, mentre que IU considera que el lloc els pertoca pel número de vots assolits.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat