Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 9 de de setembre del 2016 | 15:14
Notícia · Política

Cuixart: "Fem una crida al sentit d'estat; els polítics no han de defallir, el poble no ha fallat mai"

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, espera que la Diada sigui tot un èxit i es mostra molt satisfet que "la màxima autoritat del país" hagi decidit participar-hi  i que ho faci des de Salt. "És important recordar que, tot i no ser-hi, l'any passat i els anteriors vam sentir que teníem el suport del president Mas.

L'any passat entre tots vam convenir, pel 27-S, que no hi assistís. I aquest any hi serà. Bona notícia". Així, ho va afirmar ahir  en una entrevista a l'Ila de Robinson. Cuixart també  valora positivament que hi assisteixin tant Artur Mas i Oriol Junqueras com Ada Colau, Jaume Asens i Xavier Domènech  "Aquest país és clau quan és capaç de generar aquests grans consensos. N'és un clar exemple –i, en el cas d'Òmnium, ens en sentim partícips– el model d'escola catalana i el gran consens que hi ha al voltant de la llengua. És un exemple que ens ha de fer veure que quan arribem lluny és quan hi som la immensa majoria dels catalans. L'Onze de Setembre és de tothom, no és d'un partit en concret, i penso que els líders del país estan actuant amb generositat i ningú se'l vol apropiar. La convocatòria neix de la societat civil; per això, és clau que tots aquests representants polítics, des de Podem fins a l'entorn d'En Comú, ERC, la CUP, el centre i la socialdemocràcia del PDC, hi siguin i hi vulguin ser. És una mala notícia per a Madrid i una bona notícia per a Catalunya , perquè tenim l'avantsala dels grans consensos camí cap a la república catalana".

Sobre la trobada que van mantenir Jordi Sànchez i ell mateix amb el president Puigdemont el passat dimecres explica Cuixart que sobretot van parlar de la Diada "Puigdemont en va destacar el caràcter transversal, i aquest exercici de generositat que fem entre tots parlant d'allò que ens uneix. I vam fer un petit repàs de la situació de la política espanyola. Vam coincidir que, si avui no hi ha govern després de nou mesos, és per la incapacitat dels polítics espanyols de generar consensos, i de reconèixer un referèndum per a Catalunya." I pel que fa al full de ruta afirma que "des d'Òmnium no entrem tant en com s'hi ha d'arribar, sinó a arribar-hi junts. A l'ANC hi ha propostes, i nosaltres entenem que n'hem de parlar amb serenor per tal que allò que decidim aculli el màxim nombre de sensibilitats possible" .

Cuixart també ha recordat a Muriel Casals de la que ha assegurat " Li hauria agradat que sortíssimtots al carrer. Ser-hi tots. Allò que ens va dir i que ens ha quedat gravat al pensament: "Som Òmnium perquè som de tots, tinguem-ho sempre present." Estaria molt contenta de les notícies sobre la qüestió de confiança, i intentaria que no perdéssim el somriure, perquè
el que estem fent és molt bonic i màgic. Sobretot quan volem discutir, trobem punts de trobada, perquè en tenim, més dels que voldríem veure. La Muriel, com molta gent que ja no hi és, el que voldria és que hi fóssim tots i que acabéssim bé el procés, amb el màxim consens possible".

Finalment i pel que fa a un hipotètic referèndum Cuixart creu que "Sigui amb eleccions constituents, sigui amb un referèndum vinculant d'independència, sigui amb la fórmula que acabem decidint, tot passarà per les urnes. Els representants polítics –el Parlament– s'han de posar d'acord sobre quina és la millor fórmula, amb flexibilitat segons la reacció d'Espanya. Des d'Òmnium, creiem que faríem un trist favor si els diguéssim com ho han de fer".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat