Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de de maig del 2016 | 00:00
Notícia · Política

Demòcrates, Solidaritat i Reagrupament no concorreran al 26-J

Demòcrates de Catalunya, Reagrupament i Solidaritat Catalana anuncien que no es presentaran a les eleccions generals del 26-J.  Així i després de la negativa de Convergència a teixir una candidatura conjunta, les tres formacions renuncien a buscar alternatives per presentar-se als comicis atribuint la decisió a la "impossibilitat" d'oferir a l'electorat "una llista transversal amb independents que defensi el procés cap a un estat català independent".

Les tres formacions han emès un  comunicat amb les seves respectives  raons  a reunciar a presentar-se al 26-J:

En el cas de Demòcrates, que havien anunciat que només acceptarien la coalició si els convergents acceptaven formar una candidatura amb el nom de Junts per Catalunya i amb un cap de llista independent, la formació "lamenta que la direcció de CDC no s'hagi convençut de la necessitat i l'oportunitat de fer una proposta al màxim de transversal possible", tot i agrair la seva predisposició per mantenir els mateixos números i llocs de la llista establerts per a la coalició Democràcia i Llibertat (DiL) en els comicis del 20-D.

Per la seva banda, Reagrupament es  lamenta de la impossibilitat de teixir una coalició independentista amb Convergència, constatant "la situació de bloqueig de CDC a causa del seu procés de refundació", fet que, segons Reagrupament, "ha impossibilitat qualsevol tracte ambiciós". En el comunicat, la formació independentista recorda que la seva assemblea havia donat llum verd a la proposta de Demòcrates de bastir una coalició sota el nom de Junts per Catalunya, mantenint les proporcions del 20-D.

Solidaritat Catalana, per la seva banda, argumenta que la seva renúncia és  resultat d'una consulta feta entre els seus militants en la que el 70% d'aquests hi van votar en contra, mentre que només el 29% donava el vistiplau a buscar una candidatura "de desconnexió en què els diputats elegits fessin actes de desobediència dins les corts espanyoles".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat