Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 24 de de novembre del 2015 | 10:45
Notícia · Política

El periodista Antoni Batista publica "Otegi. La força de la Pau"

El periodista Antoni Batista acaba de publicar una biografia d'Arnaldo Otegi amb pròleg de David Fernàndez en la que repassa la trajectòria d'aquest des dels seus inicis com a militant d'ETA fins a convertir-se en la força de la pau.

Amb motiu de la publicació el Punt Avui l'ha entrevistat i hem volgut  destacar algunes de les seves declaracions.

Otegi que porta sis anys a la presó, acusat d'haver intentat reconstruir Batasuna, sortirà el proper mes d'abril i creu Batista que Otegi podria optar a ser lehendakari ja que afirma "Otegi és un home d'un partit d'esquerres assembleari i és molt disciplinat. Si li ho proposen, acceptarà. A qui no li fa il·lusió ser el president del seu país?". Tot i que aquest està inhabilitat per ser-ho fins l'any 2022 afirma Batista que " la defensa d'Otegi considerava, almenys fa un cert temps, que el recurs per inhabilitació es podia guanyar. Arnaldo Otegi és a la presó per un procés de fabricació jurídica, el que ell no ha fet en cap moment és enaltiment del terrorisme, sinó posar les bases materials perquè el terrorisme s'acabi".

Pel periodista "Les persones que per defensar els seus ideals han estat a la presó desperten l'admiració de la gent que pensa com ells i de la que pot no pensar com ells però que creu que són capaços d'arriscar molt per defensar una idea".

Pel que fa a ETA Batista assegura que enten "que diguin que ETA ha acabat perquè ha estat derrotada, és la seva estratègia política i comunicacional, però jo crec que ETA ha acabat perquè ha volgut, perquè ha arribat a la convicció que, amb les armes a la mà, la independència, en el context de la Unió Europea i del món occidental, era inviable. I que, en canvi, sense violència la independència té més possibilitats. A més violència, menys independència"

Finalment i en relació com es viu al procès català a Euskadi afirma Batista que "Ara hi ha una certa fascinació pel procés català, però ma non troppo: el que fa el PNB és marcar moltes distàncies i està preocupadíssim pel concert econòmic, no sigui que els caigui per nosaltres. El PNB està en una posició molt prudent. L'esquerra abertzale simpatitza més amb el procés independentista que el PNB."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat