Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 8 de de maig del 2013 | 16:55
Notícia · Política

El TC torna a sentenciar contra Catalunya amb la suspensió de la Declaració de Sobirania

Un dels braços polítics de l'Estat espanyol, el Tribunal Constitucional (TC), ha tornat a editar un nou capítol en la desfeta de l'Estatut de l'any 2009.

Barcelona · Aquesta setmana l'alt tribunal ha admès a tràmit la impugnació de l'advocacia de l'Estat contra la resolució del Parlament de Catalunya, aprovada el 23 de gener, en què s'indicava que Catalunya és "subjecte jurídic i polític sobirà". La declaració ─simbòlica, cal recordar-ho─, menystinguda en un principi per diverses figures polítiques de l'Estat, ha anat a parar al moll de l'os de les pors d'Espanya.

El Tribunal Constitucional (TC) ha tornat a sentenciar en contra del funcionament regular i normalitzat de la democràcia de Catalunya. Aquesta setmana l'alt tribunal ha suspès la Declaració de Sobirania aprovada el 23 de gener al Parlament català per majoria amb els vots de CiU, ERC i ICV.

L'Estat ha suspès la sobirania catalana aquesta setmana en l'enèsim atac a les institucions catalanes, al funcionament normalitzat de la democràcia del país i en un clar moviment de por al reconeixement d'altres nacions dins del propi estat espanyol. La feblesa dels febles s'ha tornat a evidenciar: el TC ha tombat aquest cop un text simbòlic, no definitiu i sense capacitat jurídica ni legislativa.
El TC ho deixa clar: no aneu a votar catalans, que de la vostra voluntat no en traureu res!
Allò que provocava el somriure burleta de l'Estat fa tres mesos, quan personalitats com Monago o Margallo se'n reien del paper mullat que suposava la declaració de sobirania del país, ara aixeca les ires de l'alt tribunal destinat a influenciar el joc polític des d'un punt de vista gens neutral. La jurisprudència com una nova oligarquia política del segle XXI. El TC ho deixa ben clar: no aneu a votar catalans, que de la vostra voluntat no en traureu res.

CiU, ERC i ICV han respost ràpidament a l'alt tribunal i han assegurat que el full de ruta continua cap a la consulta contniua intacte, mentre que la CUP ha fet, també una crida a la desobediència del TC. Els partit dels socialistes de Catalunya, en una nova oportunitat per deixar clara l'opinió del partit sobre el procés, ha clamat un "ja ho sabia" i s'ha oposat a la declaració que va aprovar el Parlament català. Nou episodi, doncs, també per al PSC en la seva llarga novel·la d'esquizofrènia política.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat