Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 17 de de febrer del 2016 | 11:07
Notícia · Política

El Tribunal Constitucional suspèn la conselleria d'Exteriors de la Generalitat

El Tribunal Constitucional  ha admès a tràmit  el recurs del govern espanyol contra les competències del Departament d'Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya, que encapçala Raül Romeva deixant així  en suspensió durant els propers cinc mesos les atribucions d'aquesta conselleria.

Ja tenim per tant sobre la taula el primer gran xoc institucional de la legislatura. Ja en el seu moment  la vice-presidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaria, i el ministre de Justícia, Rafael Català, en relació a la creació de la conselleria d'Exteriors  van dir que hi havia un conflicte de competències i que el govern excedia les funcions que li atribueix l'estatut en matèria internacional.

Des del Govern català afirmen que no es pronunciaran fins que no es coneguin tots els detalls de la suspensió i continuen sostenint que  les competències sobre Exteriors estan reconegudes dins l'Estatut i, per tant, són constitucionals. "Estem convençuts que estem actuant dins la legalitat", assenyalen des de la conselleria. En tot cas, però, l'executiu encara no té decidida en ferm una estratègia per abordar aquesta suspensió. Una de les opcions que hi ha damunt la taula és el canvi de nom -via que té partidaris dins de l'executiu-, i una altra és anar directament al xoc sense fer cas del TC. De fet ahir la CUP recordava a l'executiu que  el punt sisè de la declaració del 9-N explícita que el procés no es supeditaria en cap cas a les decisions del TC, un tribunal que consideren deslegitimat.


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat