Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 16 de de febrer del 2017 | 14:53
Notícia · Política

ERC demana a la Comissió Europea que actuï perquè la prioritat del Corredor Mediterrani no sigui fer obres a Madrid

Els eurodiputats d'Esquerra Republicana Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé han enviat  una pregunta parlamentària a la Comissió Europea demanant-li si actuarà perquè la prioritat de la inversió en el Corredor Mediterrani no sigui fer obres a Madrid.

La pregunta arriba després que, la setmana passada, el secretari d'obres públiques i vertebració del territori del govern valencià, Josep Vicent Boira, denunciés que l'Estat utilitza fons reservats al Corredor Mediterrani per fer obres ferroviàries a Madrid. De fet, l'Estat va incloure, ja al 2011, dos ramals del Corredor Mediterrani: un que ressegueix la costa catalanovalenciana i un altre que va d'Algeciras a Madrid. La polèmica, però, s'ha aixecat perquè el ritme d'execució de les obres és molt ràpid a la branca madrilenya que a la de la costa.

En aquest context, els eurodiputats han presentat un text que recorda que 'a la línia ferroviària entre Algeciras i Madrid hi ha hagut grans inversions que han provocat retards en les obres de construcció per a altres prioritats clau del Corredor Mediterrani. Una de les inversions és la connexió ferroviària d'alta velocitat entre Madrid i el seu aeroport que costa gairebé mil milions d'euros. Un tipus i nivell d'inversió que no s'ha replicat en la branca costanera, tot i que Barcelona és l'aeroport de major creixement a Europa'.

'La decisió presa pel govern espanyol d'invertir gran xifres en una sola branca del Corredor està danyant el progrés de la branca costanera, i el desenvolupament econòmic d'una regió que depèn en gran mesura d'aquesta infraestructura', lamenten els eurodiputats a la pregunta a l'executiu comunitari.

En aquest sentit, Josep-Maria Terricabras ha declarat: 'El que passa des de fa anys amb el Corredor Mediterrani és un cas clamorós de l'esperit que guia les inversions a l'Estat espanyol des de fa segles. Per tal de primar Madrid, es menysté reiteradament la infraestructura més bàsica i necessària per desenvolupar econòmicament l'Estat, no només Catalunya'.

'Aquest és un exemple més de com l'Estat espanyol negligeix el desenvolupament econòmic estratègic de Catalunya, i utilitza fons europeus per reforçar l'estructura centralista de l'Estat en contra de tota lògica', ha lamentat l'eurodiputat Jordi Solé per part seva.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat