Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 9 de de gener del 2012 | 16:01
Notícia · Política

Mas explica a Londres que Catalunya "fa els deures" tot i el "drenatge fiscal" que pateix sense precedents a Europa

El president es reuneix amb Clegg i remarca la necessitat d'explicar-se a l'exterior per contrarestar les "imatges deformades" que arriben des de Madrid.

El viceprimer ministre britànic, Nick Clegg, amb Artur Mas
(Foto: ACN)

ACN · El president de la Generalitat, Artur Mas, defensa aquest dilluns a Londres que Catalunya "està fent els deures" en matèria d'austeritat, tot i les "enormes dificultats" que pateix a causa d'un "drenatge fiscal continu" que gairebé no té precedents a Europa. Mas s'ha reunit amb el viceprimer ministre britànic, Nick Clegg, i aquest migdia participa en la cimera de líders europeus, on és l'únic representant d'una nació sense estat. En declaracions a la premsa des de la capital britànica, Mas ha assegurat que els seus socis a Europa "han d'entendre" que Catalunya està impulsant les retallades "en una situació molt delicada des del punt de vista financer i de recursos" perquè manté una relació "poc equilibrada" amb la resta de l'Estat espanyol.

"Nosaltres estem fent els deures, estem liderant els processos d'ajustament i austeritat, però els líders europeus també han d'entendre que Catalunya està en una situació molt delicada des d'un punt de vista financer i de recursos perquè es troba amb una relació amb l'estat espanyol molt atípica" ha remarcat el president. "El que ens passa a nosaltres des d'un punt de vista de disponibilitat de diners i fiscal no passa pràcticament enlloc d'Europa", ha afegit Mas, destacant que aquest "drenatge fiscal" provoca "dificultats enormes" a Catalunya.

Pocs minuts abans de reunir-se, durant uns cinc minuts, amb el viceprimer ministre Nick Clegg, Mas ha explicat a la premsa què vol transmetre als seus socis liberals. "Vull que entenguin que les nostres dificultats d'ajustament i austeritat van acompanyades molt sovint d'aquestes dificultats enormes com a conseqüència de la relació poc equilibrada -des d'un punt de vista financer i fiscal- entre Catalunya i la resta d'Espanya", ha dit el president. Mas ha dit que Londres "no és el fòrum" per reivindicar el pacte fiscal, sinó Madrid, però ha defensat que cal que els diversos líders europeus "comprenguin" la situació de Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat