Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 29 de de gener del 2016 | 11:55
Notícia · Política

Muriel Casals fa una crida a la participació i a trobar espais de confluència en la CEPC

Muriel Casals, diputada de Junts pel Sí, ha estat escollida presidenta de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent, que ha estat creada al Parlament de Catalunya. En la seva intervenció, Casals ha mostrat la seva voluntat d'aconseguir que els grups que no hi eren presents s'incorporin als treballs de la comissió.

"L'objectiu de la comissió serà aconseguir el màxim de participació del màxim de persones, entitats i experts però també de tots nosaltres", ha afirmat Casals i també ha declarat que "La paraula clau és participació.

Per Casals "l'objectiu de la comissió serà aconseguir el màxim de participació del màxim de persones, entitats i experts però també de tots nosaltres". "La participació és l'objectiu però és també el mètode", ha reblat.

Muriel Casals ha recordat que és una comissió d'estudi i que, segons l'article 65 del reglament del Parlament, tenen com a missió fer una anàlisi de qualsevol assumpte que afecti a la societat catalana. "La nostra tasca serà compartir i contrastar aquestes visions diferents, trobar espais de confluència, que hi són, i fer amable aquesta confrontació", ha afegit.
Per la seva banda, Marta Rovira, portaveu de JxSí a la comissió, ha afirmat que aquest ha de ser "un espai de debat que ens permeti trobar punts d'acord per acordar conjuntament com ha de ser el procés constituent" i ha lamentat que alguns grups parlamentaris ho vulguin aprofitar "com un espai de propaganda". "És fals que no tinguem un mandat democràtic, legítim i legal per debatre", ha assenyalat. En aquest sentit, ha recordat que, tal com reflecteixen les actes de la Junta de Portaveus, "el PP va expressar que no estarien en contra d'una comissió d'estudi i que la combatrien políticament", un discurs que topa amb el que s'ha realitzat avui. 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat