Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 15 de d'abril del 2011 | 17:32
Notícia · Política

Reformulant i bastint de contingut el projecte de l'Esquerra del futur

La Fundació Irla, amb els exconsellers Josep Huguet i Joan Manuel Tresserras al capdavant, obre un fòrum amb l'objectiu de marcar les línies mestres de l'ERC dels propers deu anys.

"L'esquerra sobiranista necessita canviar les consignes pel projecte". Amb aquesta sentència explicava Joan Manuel Tresserras l'objectiu que guia la Conferència d'Esquerres per a la República Catalana que han presentat aquest dijous el propi Tresserras, Josep Huguet i Marta Selva. Es tracta d'un projecte organitzat per la Fundació Josep Irla d'ERC que durant un any muntarà una sèrie de debats que tenen la intenció de replantejar l'ideari de l'esquerra sobiranista enfrontant-la als reptes del segle XXI.

El debat s'estructurarà al voltant de quatre eixos bàsics: el model econòmic, el model social, els drets personals i la qüestió nacional. En el projecte participaran 200 intel·lectuals i professionals, amb els que es vol dotar de contingut el model d'un futur estat català i regenerar, a la vegada, el discurs de l'esquerra sobiranista en el context de crisi de l'estat de benestar. I és que, tal com va expressar Tresserras, si es vol crear una majoria social i atraure les noves generacions, sobretot immigrades, el projecte sobiranista cal dotar-lo de contingut i anar més enllà de les consignes.

ERC, a pesar que els exconsellers van dir que el fòrum està obert al món progressista i sobiranista, serà la beneficiaria de les conclusions del debat que es generarà durant aquest any, tot i que això no significa que el procés tingui alguna vinculació amb el congrés que a la tardor haurà de determinar el relleu de Joan Puigcercós al capdavant dels republicans. "La nostra proposta és estratègica i va més enllà de la dinàmica dels partits. Seria un error cremar-la entre la pólvora d'un debat precongressual. El que discutim és a 10-15 anys vista", va explicar Huguet.

Entre el centenar de persones presents a l'acte hi havia el propi Puigcercós a la primera fila, a més d'altres dirigents i diverses personalitats de la societat civil.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat