Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 15 de de desembre del 2016 | 12:58
Notícia · Política

Rovira: "No tindria sentit que la Unió Europea no treballés conjuntament amb moviments europeistes i democràtics"

La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha participat  a la cerimònia d'entrega del premi d'honor a l'ex primer ministre d'Escòcia i actual membre de l'Scottish National Party al Parlament de Westminster i portaveu d'afers internacionals del partit, Alex Salmond.

Rovira, en el seu discurs, ha dit que 'no tindria sentit que la Unió Europea no treballés conjuntament amb moviments europeistes i democràtics' i ha agraït a Alex Salmond tota la feina per aconseguir una Escòcia més pròspera.

Els Coppieters Awards els atorga el Centre Maurits Coppieters, la fundació de l'Aliança Lliure Europea de què n'és membre la Fundació Josep Irla. El Centre ha reconegut la dedicació de Salmond per defensar el dret d'Escòcia de redefinir el seu futur polític, i per la seva contribució democràtica cap a la independència que ha revitalitzat altres pobles. Considera que Salmond representa els valors de la diversitat cultural, la pau, la democràcia, la cooperació i la unitat d'Europa. 

Rovira, que ha assistit a l'acte acompanyada del director acadèmic de la Fundació Josep Irla, Lluís Pérez, ha dit que està clar que els moviments independentistes de la Unió Europea, com el català, l'escocès o el gal·lès, tenen les seves arrels en les identitats nacionals, però responen a una voluntat d'aconseguir més democràcia, apropar les institucions als ciutadans i distribuir la riquesa. 

En aquest sentit, Rovira ha afirmat: 'La voluntat del moviment independentista català és aturar la tendència actual en la qual les institucions beneficien les grans corporacions en lloc dels ciutadans'.

A més de Rovira, han intervingut a la cerimònia el president de Flandes, Geert Bourgeois; el professor quebequès, Daniel Turp; el president del Centre Maurits Coppieters, Xabier Macias; la diputada escocesa, Tasmina Ahmed-Sheikh; i el propi Alex Salmond.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat