Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 20 de d'octubre del 2016 | 12:28
Notícia · Política

El ministeri D'Afers Espanyols impedeix al Govern català signar un acord amb ONU-Habitat

Una delegació de la Generalitat de Catalunya encapçalada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha participat a la tercera conferència de les Nacions Unides per l'habitatge i el desenvolupament urbà sostenible que s'ha celebrat aquesta setmana Quito. Durant la Cimera estava previst que el Govern  signés un Memoràndum d'Entesa

amb el director d'ONU-Habitat, Joan Clos. Així, el Ministeri d'Afers Espanyols hauria posa't un munt d'entrebancs per tal que aquest no s'acabés materialitzant i quedant, per tant, aquest ajornat "per a més endavant".

No és la primera vegada que el Govern català es troba que el govern espanyol li posa les coses difícils quan intenta arribar a algun tipus d'acord a nivell internacional. En aquest cas, per exemple, Exteriors va utilitzar el correu ordinari per fer arribar la documentació requerida, en comptes d'utilitzar el fax, que és com habitualment s'intercanvien aquesta mena de documents. Això hauria provocat  que la documentació que es va tramitar el 26 de setembre no arribés a la conselleria fins al 5 d'octubre, reduïnt així notablement el temps de resposta de la conselleria.

A posteriori i amb l'acord ja redactat el Ministeri va reclamar intoduir diversos canvis. Així, s'havia d'incloure "Reino d'España" després de la referència a la Generalitat, no es podia utilitzar ministry per referir-se al conseller Rull i que a la documentació constés de manera explícita que es tracta d'un acord internacional no normatiu. Tot plegat ha acabat que el document no s'hagi signat i que la signatura hagi quedat posposada.


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat