Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 2 de de febrer del 2017 | 10:45
Notícia · Política

Solé al Parlament Europeu: "A Catalunya farem un referèndum d'independència. I ens quedarem a la UE per millorar-la"

L'eurodiputat d'Esquerra Republicana Jordi Solé ha defensat  davant del ple del Parlament Europeu que Catalunya farà un referèndum d'independència i que el farà 'de forma legal, legítima, democràtica i pacífica, com es fan les coses a Europa'.

'Un referèndum que si és acordat amb l'estat espanyol, es farà. I si no, també. Perquè tenim un mandat democràtic al que no renunciarem', ha dit Solé.

En la seva intervenció al plenari, l'eurodiputat ha recordat que la setmana passada el president del Govern, Carles Puigdemont; el vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d' Afers Exteriors, Raül Romeva, van explicar en un acte multitudinari a l'Eurocambra 'la determinació indestructible del seu govern que els ciutadans de Catalunya votem com a molt tard al setembre sobre el futur polític del nostre país'.

En aquest sentit, l'eurdiputat ha destacat que, 'mentre alguns pretenen intimidar la via democràtica amenaçant a precintar els col·legis electorals i portant els nostres polítics als tribunals, nosaltres seguim impertorbables en el camí de la democràcia' i ha reivindicat la voluntat de Catalunya de seguir formant part de la Unió Europea quan sigui independent: 'Des de Catalunya volem contribuir de manera directa, i amb tota la responsabilitat que assumirem com a nou estat membre, a forjar i reforçar aquest espai comú de llibertat, progrés, solidaritat i justícia que volem que sigui la UE'.

'Exercirem la democràcia. Votarem i decidirem. I ens quedarem a la Unió Europea per millorar-la', ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat