Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 26 de de juliol del 2012 | 18:17
Notícia

Què passa realment a Catalunya?

El Col·lectiu Emma i unes quaranta personalitats del món acadèmic, cultural i intel·lectual de Catalunya han emès un comunicat als principals mitjans internacionals per denunciar l'asfíxia que pateix el país i per explicar la magnitud de la problemàtica.

Barcelona · Sebastià Alzamora, Salvador Cardús, Muriel Casals, Ferran Requejo, Ramon Carner, Miquel Strubell i Jaume Cabré són alguns dels noms que signen la carta que aquesta setmana han enviat als principals mitjans de comunicació d'arreu del món una quarentena de personalitats del país juntament amb el Col·lectiu Emma. 

L'objectiu: deixar clara la visió interna del conflicte que actualment viuen els catalans i catalanes amb l'Estat, i donar llum a les notícies esbiaixades que es publiquen a nivell internacional sobre l'actualitat econòmica a Catalunya, les quals apunten totes a les comunitats autònomes com a culpables de la crisi financera de l'Estat.

El comunicat, titulat What's really going on in Catalonia. Notes on the present financial crisis in Spain and the political options for Catalans descriu com el conflicte entre Catalunya i Espanya és realment un desacord "fonamental" que no només abarca la branca econòmica sinó que també és polític, i explica com l'economia catalana, per si mateixa, "és prou sòlida per a superar la situació actual, i el seu deute públic i privat es podria eixugar en un termini curt o mitjà, si Catalunya pogués recórrer a  tots els ingressos que produeix".
El poble camina al davant del seu govern. Els catalans esperen dels dirigents que assumeixin la responsabilitat que tenen"
"Seria un error considerar que es tracta d'una simple discussió de diners entre una província i la capital. Hi ha un desacord més fonamental, que és de caràcter polític, i per a resoldre'l caldria una redefinició total de l'estat que fora de Catalunya ningú no està ni tan sols disposat a considerar" consideren els signants. Amb aquest comunicat també s'informa portes enllà de la creixent majoria social que existeix a Catalunya a favor de la independència, "com indiquen els sondatges".

I conclouen: "Avui a Catalunya el poble camina al davant del seu govern. Els catalans esperen dels seus dirigents que assumeixin la responsabilitat que tenen envers les generacions actuals i futures. Si el govern es decideix a escoltar aquest clam i els fa plenament costat, molts més s'hi afegiran. Si no ho fa, la cosa més segura és que els catalans no deixaran d'avançar, al costat del govern o al davant per marcar-li l'únic camí cap a un futur millor."

Els signants de la carta són: Alícia Adserà, Sebastià Alzamora, Carles Boix, David Boronat, Enric Bou, Jaume Cabré, Miquel Calçada, Salvador Cardús, Ramon Carner, Muriel Casals, Àngel Castiñeira, Liz Castro, Jordi Comas, Xavier Cuadras, Jordi Cuixart, Ramon Folch, Jordi Galí, M Dolors Genovés, Josep Ginebra, Modest Guinjoan, Jaume López, Josep Maria Lozano, Isidor Marí, Isabel-Helena Martí, Rita Marzoa, Francesc Mortés, Ferran Requejo, Joan Ramon Resina, Xavier Roig, Jaume Soler, Miquel Strubell, Àlex Susanna, Quim Torra, Jordi Torras, Matthew Tree, Ramon Tremosa, Jaume Vallcorba i Jaume Ventura.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat