Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 8 de de novembre del 2010 | 17:26
Notícia · Seguretat

Felipe González atia el foc del terrorisme d'Estat entre el silenci mediàtic

Barcelona · Les declaracions de l'expresident del govern espanyol, Felipe González, admetent que va tenir l'opció de "volar" la cúpula d'ETA durant el seu mandat, han posat de nou en el punt de mira la guerra bruta i el terrorisme d'Estat al regne d'Espanya. En una entrevista a El País, González ha recordat que "no els podíem detenir, només podíem fer-los saltar per l'aire a tots junts [...] Vaig dir que no". Tot i això, l'expresident espanyol ha afirmat que encara dubta de si va prendre la decisió correcta, pensant, segons afirma, en les víctimes que podria haver salvat aquella acció.

Les gravíssimes declaracions de González, deixant la porta oberta al terrorisme d'Estat com a forma per combatre ETA deixen de nou al descobert les pràctiques que sistemàticament s'han aplicat a Espanya durant aquests 30 anys de "democràcia". L'expresident deixa anar diverses perles més al llarg de l'entrevista, com el fet d'admetre que va ser l'exministre d'interior José Barrionuevo qui va donar l'ordre als GAL d'alliberar Segundo Marey, segrestat en ser identificat erròniament com un membre d'ETA. Tot i això, González fa una defensa aferrissada de Barrionuevo, Enrique Rodríguez Galindo -"segur que no" va participar en els assassinats de Lasa i Zabala-  i Rafael Vera, tots ells amb condemnes en ferm, tot i que, en una nova mostra de la diferent vara de mesurar que aplica l'estat dependent de qui sigui el condemnat, han complert una part mínima de la pena.

Les escandaloses declaracions del president de l'època dels GAL, però, sembla que no han interessat especialment a la premsa -catalana i espanyola- que ha preferit quedar-se amb la visita del Papa i deixar passar de llarg l'espinós tema, deixant de banda d'algunes excepcions.  

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat