Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 15 de de desembre del 2016 | 16:16
Notícia · Seguretat

Borràs: "Ahir un de la CUP em deia que el seu partit propugna la desobediència, però a la vegada demana que els mossos obeeixin directrius polítiques"

En una entrevista concedida a Vilaweb el periodista Jordi Borràs  afirma que té constància  que "a moltes estructures de la Generalitat s'han canviat els comandaments i els càrrecs de confiança per poder encarar la fase més decisiva del procés" i es pregunta en referència als Mossos d'Esquadra "Es poden encarar els mesos que vénen sense fer aquests canvis als comandaments dels Mossos?".

A continuació reproduïm la secció de l'entrevista que fa referència al cos dels Mossos d'Esquadra:

Heu parlat de la petita crisi oberta per la cremada de fotografies de
FelipeVI… Havent vist a primera línia què es diu i què es fa a les concentracions feixistes, us deu sorprendre que aquest cas arribi a l'Audiència espanyola…

—La pregunta del milió és per què l'11 de setembre agents de la divisió d'informació dels Mossos obren diligències d'ofici per la crema de banderes espanyoles i de fotos del rei, i un mes i un dia després, el 12 d'octubre, nou periodistes van haver d'abandonar el lloc de la concentració feixista per insults, amenaces i coaccions i no van poder exercir el dret d'informar. Allà es van cridar proclames com 'Jordi Borràs, cambra de gas', per exemple. No em consta que obrissin diligències d'ofici. No vol dir que no em posessin totes les facilitats del món a l'hora de fer la denúncia. Sempre que he necessitat els mossos aquests últims anys, els he trobat de seguida. Però per què un Onze de Setembre s'obren diligències d'ofici i un 12 d'octubre no?

En teniu la resposta?

—Sí. Evidentment, dins dels Mossos d'Esquadra hi ha vares de mesurar diferents perquè hi ha maneres de pensar diferents. Com és normal i com passa a tot arreu. Hi ha mossos amb diferents ascendents nacionals, per dir-ho d'alguna manera. Qui vulgui fer-nos creure que la policia no és ideologitzada, ens pren per ximples. Hi ha gent que pensa de maneres completament diferents, dins els Mossos. Hi ha Mossos per la Independència i hi ha la sectorial de seguretat de Societat Civil Catalana. Ningú no en parla, d'aquesta sectorial. Hi ha dinou mil agents i, per tant, hi ha de tot. Hi ha maneres de pensar diferents i, per tant, maneres d'actuar diferents. I és cert que hi ha debats més complicats. Ahir un de la CUP em deia que el seu partit propugna la desobediència, però a la vegada demana que els mossos obeeixin directrius polítiques.

Quin remei hi ha?

—És un debat que cal fer bé. Però així com em consta que a moltes estructures de la Generalitat s'han canviat els comandaments i els càrrecs de confiança per poder encarar la fase més decisiva del procés, això no ha passat als Mossos. Si s'ha fet en alguns altres àmbits de l'administració, per què no s'ha fet als Mossos? Es poden encarar els mesos que vénen sense fer aquests canvis als comandaments dels Mossos?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat