Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 7 de de maig del 2010 | 16:40
Notícia · Societat civil

El PEN Català denuncia a l'ONU la poca presència del català a l'administració judicial

Barcelona · Cada quatre anys, les Nacions Unides fan un examen periòdic als països membres per avaluar el seu compliment dels Drets Humans, i aquesta setmana li ha tocat el seu torn a l'Estat espanyol. En aquesta sessió, diversos països i entitats presenten multitud d'informes i estudis amb recomanacions sobre l'estat de la qüestió de cada territori, una ocasió que no ha deixat passar l'entitat PEN Català, la plataforma per a la projecció internacional de la literatura i dels escriptors i escriptores dels territoris de parla catalana.

L'associació ha presentat aquesta setmana a l'ONU un estudi que va realitzar fa un any on denunciava la minsa presència de la llengua catalana a l'administració de justícia de Catalunya. Tot i això, segons ha explicat Carme Arenas, secretària general del PEN Català, a la sessió les Nacions Unides d'aquesta setmana es va tractar "poc" el tema de la llengua i "sí que es va parlar de terrorisme, immigració, l'aliança de civilitzacions-". Amb tot, la violació dels drets lingüístics dels catalans als jutjats és un dels aspectes que hauràn de valorar les Nacions Unides a finals d'aquesta setmana.

L'estudi del PEN Català evidencia, a través de dades estadístiques, el limitat ús del català en sentències, judicis orals i altres actes i documents judicials, i conclou que els governs català i espanyol han de "posar tots els mecanismes perquè aquest dret (l'ús del català) pugui ser exercit en qualsevol circumstància". El PEN Català ha demanat, finalment, a l'ONU i a altres organismes internacionals que tinguin en compte la situació de la llengua i cultura catalanes als jutjats, i que donin suport a les peticions i denúncies en aquesta matèria.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat