Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 11 de de desembre del 2008 | 15:14
Notícia · Societat civil

La presència de Rosa Díez a l'Ateneu provoca la protesta d'un grup de socis

Barcelona ·

Dijous al matí, s'ha lliurat a la Secretaria de l'Ateneu Barcelonès una carta adreçada a la Junta de l'entitat, que presideix Oriol Bohigas, en la qual es mostra la repulsa per la decisió de la Junta de cedir la sala d'actes de l'entitat per fer un míting del partit ultraespanyolista UpyD, amb Rosa Díez al capdavant. L'acte va tenir lloc el 4 de desembre passat, i no és la primera vegada que l'Ateneu de Bohigas cedeix un dels seus espais a la formació anticatalanista.


A la carta, encapçalada pel Molt Honorable Heribert Barrera, president d'honor de l'Ateneu, es recorda que un dels objectius de l'entitat és la defensa de la llengua i la cultura catalana i es critica durament que persones que combreguen amb els missatges de la COPE trobin lloc a l'Ateneu.

Els signants també destaquen la pluralitat de l'entitat però subratllen que UpyD és una formació "reaccionària que no té representació al Parlament de Catalunya". A més, consideren "inadmissible i contraproduent que sigui a l'Ateneu on trobin escalf individus que reclamen una retallada de l'autonomia i neguen l'existència catalana" precisament davant la possible retallada de l'Estatut.

Finalment, la quinzena de signants prega a la junta que sigui "més curosa i sensible amb la realitat del nostre país" en properes ocasions.


La carta la signen entre d'altres l'economista Muriel Casals, el professor de la UB i membre de Ciutadans pel Canvi Josep Maria Cortès, l'advocat Roger Granados, el notari Eladi Crehuet i la bibliotecària Imma Albó.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat