Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 22 de de febrer del 2011 | 17:09
Notícia · Societat civil

L'ACPV porta la repressió informativa de Camps fins al Parlament Europeu

Barcelona · El govern de Camps, instigador de les mutil·lacions a la llibertat d'informació i comunicació als Països Catalans en tancar de manera progressiva els repetidors que emetien TV3 al País Valencià, -entre moltes altres accions- va guanyar, la setmana passada, una batalla en la guerra oberta contra l'entitat Acció Cultural del País Valencià. Aquesta, però, no ha plegat veles.

L'ACPV ha anunciat aquesta setmana que denunciarà el cessament d'emissions de TV3 al País Valencià al Parlament Europeu, per possibles vulneracions de directives comunitàries en matèria de llibertat d'expressió i protecció dels drets lingüístics. L'entitat, en boca del seu coordinador, Toni Gisbert, ha assegurat que l'actitud del govern Camps va en contra d'allò que propugna Europa en favor del trencament de fronteres en matèria de comunicació, i ha defensat que l'ACPV vol fer arribar la "veu de la indignació" i de la defensa de la democràcia a Europa, encara que aquesta sigui quasi bé inexistent a l'estat espanyol.

Manifestacions i protestes: Mas mou fitxa
El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha volgut fer una passa davant aquesta guerra oberta. Tot i l'obesssió de la Generalitat valenciana per eradicar qualsevol símptoma que provingui de la cultura i llengua pròpies, i després de les tant famoses com inútils trobades de Camps amb l'expresident Montilla, Mas ha estès la mà a Camps.

Ambdós presidents han anunciat una reunió pel dia 20 d'abril, segons ha explicat en roda de premsa el portaveu del Govern, Francesc Homs. En aquesta primera trobada entre els dos presidents posaran sobre la taula dos temes principals: la importància de sumar esforços a favor del corredor mediterrani, projecte que suscita més acords que desavinences, i l'ofensiva del Govern valencià contra l'ACPV que ha promogut l'apagada d'emissions de TV3 al País Valencià, que es preveu poc fructífera.

Amb tot, ara que TV3 ja és història a les terres valencianes, la societat civil ha sortit, una vegada més, a defensar els seus drets lingüístics i informatius. La plataforma Sense Senyal, creada a internet, ha organitzat també a través de la xarxa una mobilització a la ciutat de València per a la defensa dels drets lingüístics dels catalanoparlants. La multitudinària concentració ha aconseguit aquesta setmana reunir unes 5.000 persones que han clamat a favor de la desaparició de la manipulació informativa de RTVV i en contra de les mesures repressives de la Generalitat en matèria cultural i comunicativa.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat