Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 26 de de febrer del 2010 | 16:28
Notícia · Societat civil

Espanya acceptaria la secessió de Catalunya? (i II)

Barcelona · Més dades sobre l'enquesta que ha efectuat la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i que ja es va fer pública el passat 24 de febrer: si els principals resultats de l'estudi dibuixaven un panorama excessivament positiu sobre la visió que els espanyols tenen de les aspiracions nacionals de Catalunya, l'informe també indica que un 72,4% dels enquestats (espanyols) seria partidari d'encetar una negociació política per evitar la separació catalana, un 26% anul·laria l'autonomia del Principat, un 24,6% la sancionaria i un 8,8% hi faria intervenir l'exèrcit.

Seguin aquesta mateixa tendència, gairebé un 60% dels espanyols opina que hi hauria greus "incidents violents" en cas de celebració d'un referèndum a Catalunya. Les xifres de l'estudi indiquen que el 71% dels espanyols creu que els catalans haurien d'optar per la nacionalitat espanyola en cas d'independència i més d'un 60% volen que continués l'actual balança fiscal per a Catalunya, amb el seu conseqüent dèficit que implica per als catalans.

Pel que fa al reconeixement de Catalunya a nivell europeu, un 58,1% el veuria amb bons ulls tot i que un 68,7% s'oposa a l'oficialitat del català a les institucions de l'Estat espanyol, i un 38,7% s'oposa a que sigui oficial a la Unió Europea. Finalment, la dada més curiosa: un 11,3% dels espanyols estaria disposat a pagar més impostos si amb això s'evités la independència de Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat