Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 29 de de març del 2010 | 16:34
Notícia · Societat civil

Més de 30.000 assistents però manca de suport institucional a la 25a Trobada d'Escoles en Valencià

Barcelona · La Trobada d'Escoles en Valencià d'enguany ha arrencat aquest cap de setmana a Vila-Real amb l'assistència de 30.000 persones als actes programats per l'entitat organitzadora: Escola Valenciana. La 25a edició d'aquesta trobada ha comptat amb multitud d'activitats d'entre les quals hi ha constat 70 tallers de tot tipus organitzats pels centres d'ensenyament en valencià i per entitats castellonenques de tota índole, una cercavila i l'actuació del grup de teatre Vianant.

Pel que fa al suport institucional de la jornada, el conseller d'Educació de la Generalitat Valenciana, Alejandro Font de Mora, ha rebutjat recolzar aquesta iniciativa de model d'escola en valencià i ha donat l'esquena a la trobada tot i celebrar-se al seu poble. Com a conseqüència, el president de l'Escola Valenciana, que ha mantingut fins l'últim moment l'expectativa que la trobada comptés amb recolzament institucional, ha instat a tots els centres en valencià a estar "alerta" a la radicalització ideològica que pateix el País Valencià al seu món educatiu.

"Sospitem que s'estan preparant tot un conjunt de mesures per entrebancar el creixement de l'ensenyament en valencià, l'únic que garantitza el bilingüisme i facilita la implantació de plurilingüisme". En aquest sentit, Gómez ha anunciat que Escola Valenciana centrarà "tots els seus esforços en mobilitzar la societat davant qualsevol atac al sistema educatiu en valencià" i ha advertit el Govern que "no aconseguiran fer-nos retrocedir 25 anys i situar-nos en el monolingüisme en castellà". Finalment, Gómez ha afirmat que "Font de Mora ha faltat el respecte a les escoles del seu poble, que durant un any han estat treballant per organitzar la festa per la llengua que s'ha celebrat aquest matí".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat