Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de de gener del 2016 | 11:27
Notícia · Societat civil

"El govern de l'Estat ens vol desprestigiar per ser una peça clau del procés sobiranista"

El president d'Òmnium Cultural, Joan Cuixart, ha mostrat la seva indignació en relació a la informació que avui publiquen diversos mitjans respecte el presumpte finançament irregular de l'entitat que presideix i ha afirmat al respecte que "vincular el finançament d'una entitat sense ànim de lucre a presumptes casos de corrupció política respon

a una estratègia per desprestigiar la imatge i la honorabilitat d'Òmnium." En aquest sentit considera que aquestes informacions responen a l'intent del govern de l'Estat d'atacar políticament l'entitat perquè "és una de les peces clau del procés sobiranista".

El president d'Òmnium ha destacat que "es tracta d'una informació totalment falsa ja que les donacions que rebem són completament legals". En aquest sentit, ha subratllat que aquestes donacions "són habituals i perfectament transparents ja que tots els nostres comptes estan auditats i són públics".

En aquesta línia ha afegit que "la hisenda espanyola coneix totes les donacions privades que rebem perquè sempre han sigut declarades i això permet fer les desgravacions fiscals pertinents". Respecte les donacions a les dues empreses citades pels mitjans, el president recorda que en el moment de fer-se (2008-2009) cap d'elles estava sota sospita.

Cuixart ha reiterat el seu rebuig i tolerància zero davant la corrupció i l'ha considerada "una xacra social massa seriosa com per frivolitzar-hi". Òmnium deixa constància, una vegada més, que el 88% del seu finançament prové de les quotes de socis. Un 10,4% prové patrocinis i donacions i que un 1,5% està vinculat a fons públics locals.Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat