Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 21 de d'abril del 2016 | 14:22
Notícia · Societat civil

Es constitueix la Confederació d'Entitats Sobiranistes dels Països Catalans

La Plataforma pel Dret de Decidir del País Valencià (PDaD), l'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han creat la Confederació d'Entitas Sobiranistes dels Països Catalans. Aquesta neix amb l'objectiu de "fer créixer el dret a decidir i avançar en la consciència sobiranista arreu dels tres territoris".

L'acte de presentació de la nova confederació  ha tingut  lloc a  Valeǹcia. En una roda de  les entitats  integrants de la nova iniciativa han explicat  que la Confederació es constituirà a través d'un consell que "impulsarà campanyes que cobreixin tots els Països Catalans" i que aquestes tindran en compte sempre la solidaritat mútua entre les tres entitats i els tres territoris que representen.

Tot i puntualitzar el respecte als diferents ritmes de cada territori, el president de la PDaD Toni Infante (PDaD) ha expressat "la voluntat política de caminar de la mà en tot allò que puguem retroalimentar-nos de manera positiva". Per la seva banda el president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha remarcat que la majoria social catalana en favor del dret a decidir també pensa en la nació complerta, "la que té un marc lingüístic i cultural comú així com una complexitat que ens agermana amb vitalitat econòmica i riquesa de comunitats germanes amb reptes comuns derivats en la majoria de la pertinença a un Estat que ens castiga". i ha afegit  "Serem allò que cadascuna de les parts vulgui ser'" i també que "el projecte neix amb la convicció que cada territori caminarà el camí que vulgui amb el nexe comú de saber que el futur és la voluntat del poble amb el dret de decidir i 'que el futur millor és un estat propi'.

El president de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, Cristòfol Soler, ha expressat la seua satisfacció per l'acte d'aquest dimecres i ha remarcat
la coincidència entre les tres entitats d'haver assolit "que dins d'aquesta Espanya no hi volem ser".


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat