Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 17 de de juny del 2011 | 16:58
Notícia · Societat civil

"La llengua catalana és una característica del país que no es pot negociar"

El president de l'Institut d'Estudis Catalans, Salvador Giner, ha assegurat aquesta setmana des de Londres que protegirà la llengua i la cultura de Catalunya dels possibles obstacles del futur.

Salvador Giner

Font: ACN · "Lluitarem per la cultura i per la llengua, no tenim alternativa", ha defensat Giner durant una conferència a la London School of Economics. Giner ha explicat que Catalunya es troba en una "cruïlla" per la crisi política i econòmica, i ha destacat el paper de la societat civil com a via per a "trobar la salvació": "Som un poble que sap el que vol". El president de l'IEC també ha admès que les possibles retallades en matèria cultural o científica que podrien afectar l'IEC "preocupen" la institució i ha culpat l'Estat de l'escassedat econòmica: "El govern no té diners. El primer que ha de fer el govern central és pagar el deute que té amb Catalunya".

Amb tot, Salvador Giner ha evitat fer gestos pessimistes ni cridar a l'alarma i ha sentenciat que, en qüestió de retallades, la llengua pròpia no és negociable perquè és una característica pròpia del país. "No hem de perdre la fe en la societat civil. Les grans institucions del país han sortit del poble i s'han definit a elles mateixes independentment de l'estructura política que hagi pogut venir, molts cops imposada des de fora", ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat