Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 29 de de juliol del 2016 | 18:25
Notícia · Societat civil

L'ANC, Òmnium i l'AMI rebutgen les amenaces de l'Estat espanyol davant el procés sobiranista

L'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència s'oposen a acceptar les amenaces dels qui neguen el dret a decidir dels ciutadans i denuncien fermament el to i les amenaces que dia rere dia fa el govern de l'Estat espanyol i que avui es tornen a evidenciar amb la iniciativa del Govern espanyol de demanar al TC que anul·li la resolució aprovada pel Parlament.

D'aquesta manera, les entitats independentistes adverteixen que aquestes actituds i comportaments expulsen les solucions acordades i aboquen a vies unilaternals. Així mateix reclamen sentit democràtic a l'Estat espanyol i a les seves institucions i el reconeixement de la majoria parlamentaria catalana nascuda el passat 27 de setembre. Demanen també a totes les forces polítiques i col·lectius amb sentit democràtic de l'Estat que no avalin aquesta via d'amenaces i donin suport a una solució acordada que passi per un referèndum d'independència.

Finalment, ANC, Òmnium i AMI insten al govern espanyol a pactar una data i una pregunta per concretar l'exercici del dret a decidir que tenen tots els ciutadans amb la celebració d'un referèndum sobre la independència, l'única via per evitar una col·lisió institucional i per retornar a la via política i democràtica la solució del futur polític de Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat