Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de de maig del 2016 | 00:00
Notícia · Societat civil

Les entitats de la societat civil exigeixen que es respecti el dret a exhibir estelades a la final de Copa

L'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l'associació de juristes DRETS i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes rebutgem la decisió de la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, de prohibir portar estelades a la final de Copa que enfrontarà el Barça i el Sevilla, el proper diumenge a l'estadi Vicente Calderón

Les entitats recordem que l'estelada no la prohibeix cap llei i que ha estat reconegut pel Parlament de Catalunya com a símbol d'un anhel i una reivindicació democràtica, legal, legítima i no violenta. Dancausa argumenta que la prohibició d'entrar estelades està emparada per la Llei de l'Esport espanyola, però la realitat és que el que fa la delegada és comparar les estelades amb símbols que inciten comportaments violents, xenòfobs o racistes.

D'aquesta manera, Dancausa atempta contra la llibertat d'expressió de tots aquells aficionats que aprofiten un partit com aquest per reivindicar de manera pacífica la voluntat que Catalunya sigui un estat independent.

Per això, des de les entitats de la societat civil exigim que es respecti la llibertat d'expressió i considerem que no té cap sentit que s'hagi canviat el criteri respecte les dues últimes finals de la Copa del Rei, en què els aficionats del Futbol Club Barcelona van poder exhibir les estelades i les banderes catalanes amb total llibertat.

L'entitat Drets, en nom d'un grup de seguidors del Barça que assistiran diumenge al Vicente Calderón per viure la final i es veuen afectats per aquesta decisió que ataca els seus drets de llibertat d'expressió i opinió, sol·licitarà la suspensió cautelar de manera immediata d'aquesta prohibició que atempta contra els drets i la llibertat d'expressió de milers de catalans.

El mateix president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que tenia previst assistir a la final de Copa ha afirmat que no hi anirà ja que no vol ser partícep d'un acte on es vulnera la llibertat d'expressió de milers de catalans.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat