Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 3 de de gener del 2017 | 18:01
Notícia · Societat civil

Ofensiva mediàtica contra la iniciativa de l'ANC de Vic d'assistir a la Cavalcada de Reis amb el fanalet de l'estelada

Des de ja fa quatre anys que l'ANC de Vic anima als ciutadans a assistir a la cavalcada de Reis d'aquesta població amb un fanalet amb l'estelada. Enguany però, i coincidint que aquesta serà retransmessa per TV3, la iniciativa ha aixecat una gran polseguera política i mediàtica.

Així, aquest any Òmnium i l'ANC han donat suport a la iniciativa i a través de les xarxes socials s'ha informat dels  indrets on es poden aconseguir el fanalet i s'ha fet una crida  a demanar als Reis de l'Orient que el 2017 portin la república catalana. També han animat als ciutadans de Vic a omplir amb estelades les finestres i balcons del recorregut que farà la comitiva reial.

Des del govern de la Generalitat la seva portaveu, Neus Munté, s'ha desmarcat de la iicitiva i ha afirmat  que és "una proposta de les entitats" que el Govern "respecta com qualsevol altra de la societat civil". "El Govern no hi té res a veure; és una proposta com les que s'han fet amb determinats esdeveniments esportius o per la Diada, i les entitats faran el que estimin més convenient i oportú", ha afegit.

Òmnium Cultural tot i que hi ha donat suport ha volgut matisar que es tracta d'una iniciativa de la seva territorial d'Osona i ha demanat que no "es caigui en polèmiques estèrils" . EL mateix ha fet l'ANC que ha afirmat que "l'assemblea no fa cap crida a anar a les cavalcades fent campanya independentista. És una iniciativa local i normalitzada a Vic de fa 4 anys".


Des de les files unionistes les crítiques han arribat tant del president espanyol, Mariano Rajoy, com del Delegat del Govern, Enric Millo. També els  líders de Ciutdans, Albert Rivera i Inés Arriadas han carregat contra la inicitiva que han titllat de "lamentable". D'altra banda Societat Catalana hauria demanat que se'n suspengués la retransissió.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat