Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 4 de d'octubre del 2016 | 11:27
Notícia · Societat civil

Sánchez: "L'Estat no només no es quedarà quiet, sinó que actuarà. I arribarà un temps de desobediència"

En una entrevista concedida al Punt Avui el president de l'ANC, Jordi Sánchez, es congratula del discurs fet pel president Puigdemont durant el debat de qüestió de confiança al que s'enfrontava ja que afirma "Puigdemont va fer un discurs clar, directe i inequívoc. I això s'agraeix, perquè és el que la població demana als polítics: que parlin clar.

I Puigdemont ho va fer. I va fixar molt clarament cap a on anem: cap a un referèndum, que es vol acordat o pactat per donar les màximes facilitats a tothom. I el fet que el president digués que, si no és així, també es farà, és una bona notícia. Perquè deixa clar que qui té la darrera paraula és la ciutadania"

Pel que fa a la idonietat o no de marcar un calendari tan concret Sánchez creu que "és atrevit" però alhora afirma "té l'avantatge que fixa molt clarament l'objectiu, que, de fet, ja s'havia dit que seria al final dels divuit mesos anunciats. La bona gent que tots aquests anys estava participant en el procés demanava això, que es concretés. Ja hi ha una estació final. I ara ja no hi ha discussió. Ara el que cal és posar-nos a treballar".

Així, pensa Sánchez que " En aquest tram final, s'ha de reforçar la cohesió. Que els responsables del referèndum i de la participació ciutadana siguin el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Romeva, crec que hi ajudarà molt. Això reforçarà la lleialtat i la unitat. És un acte de generositat del president que estic convençut que el vicepresident correspondrà amb la mateixa intensitat. I això ens fa forts"

Pel que fa a la situació interna actual de l'ANC afirma el seu president que "Les entitats hem viscut clarament molta tibantor quan el debat es traslladava del carrer a l'espai polític, i sobretot quan pel mig hi havia processos electorals. No deixa de ser contradictori: nosaltres vam demanar unes eleccions plebiscitàries i després vam ser víctimes de la tensió que va provocar això entre les formacions polítiques. Però hem tingut la capacitat de tornar-nos a cohesionar. La concreció del full de ruta ajudarà, i molt, a superar la desorientació que hi havia fruit d'una falta d'objectius concrets"
.
En relació al referéndum Sánchez es mostra convençut que aquest es celebrarà "Sí. N'estic convençut. És perfectament viable" encara que no sigui pactat amb l'estat ja que assegura que "Al Parlament hi ha una majoria escollida amb un programa electoral inequívocament clar".

"Tinc la certesa absoluta que en el debat de política general, aquesta setmana, hi haurà acords en els espais comuns, en la concreció del dret a decidir. Hem de construir conjuntament amb els comuns un gran espai partidari del dret a decidir. I estic convençut que els d'aquest espai veuran la necessitat d'arribar fins al final, i que cal concretar el dret a decidir. L'escenari de crida a l'Estat és estrictament democràtic, i és aquí on ens cal una gran aliança. I sí, si llavors no és possible, hem de decidir dur-lo nosaltres fins al final" ha afirmat Sánchez  en referència a un possible suport de Catalunya Sí que es Pot al Procés.

També creu aquest que les entitats de la societat civil comtinuiin "activades". "Hem d'estar amatents en la defensa de les nostres institucions i els nostres representants davant les derives del Constitucional, del Suprem, del TSJC o de qualsevol altre organisme que intenti coartar la nostra acció política. Estarem al costat dels nostres representants si l'Estat té la temptació d'inhabilitar-los o sancionar-los. Hi serem, com hi serem amb els acusats pel 9-N. I tenim una altra funció: ser els principals avaladors del sí quan arribi el referèndum. Hem de posar el país dempeus. Hem de poder explicar per què viurem millor en una república catalana. Hem de fer una gran acció per informar el país. Ens hem de dedicar a això.L'Estat no només no es quedarà quiet, sinó que actuarà. I arribarà un temps de desobediència" sentencia.
Finalment el president de l'ANC demana "Confiança" i recorda que "caldrà estar disposats a mobilitzar-se quan toqui. Caldrà estar preparats per a noves mobilitzacions".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat