Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 11 de de novembre del 2016 | 13:07
Notícia · Societat civil

Sánchez:"Aquest diumenge segur que seran milers de persones, segur que la gent no fallarà"

Ahir al programa l'Illa de Robinson  el president de l'ANC, Jordi Sànchez, va parlar de la manifestació convocada per aquest diumenge a Barcelona  per defensar els càrrecs electes encausats pel procés que durà el lema "Per la democràcia. Defensem les nostres institucions".

Sànchez ha explicat que aquesta "Pretén evidenciar tots els casos sotmesos a judicialització, tota l'obstaculització del TC de totes les institucions del país, sobretot del Parlament, i de massa lleis que han estat suspeses". El president de l'assemblea ha explicat també que hi assistiran "centenars de representants del món local, dels principals dirigents del país: la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; l'expresident Artur Mas, i les persones del seu govern que estan pendents de la data del judici".

Sànchez ha afirmat que "Serà un acte relativament breu que inclourà alguns dels seus parlaments, per oferir la determinació que la judicialització ni ens atura ni és el camí que acceptem".

Pel que fa als possibles riscos de cansar a la gent amb tanta convocatòria reivindicativa  Sànchez creu que "Ho hem de gestionar de manera prudent, no podem ser cada setmana al carrer. Però també sabem que al darrere hi ha un coixí molt important d'una il·lusió, una voluntat constatada any rere any. Aquest 11-S, per exemple, va ser una lliçó de voluntat i de determinació per cinquè any sortint massivament al carrer. Aquest procés té futur, i acabarà bé i amb èxit, perquè està suportat per una maduresa cívica molt gran. Aquest és el procés de la gent, no ho oblidem, i el vol seu. Aquest diumenge segur que seran milers de persones, segur que la gent no fallarà".

Pel que fa a la polèmica arran de la detenció de l'alcaldessa Montse Venturós per la incompareixença al jutjat per part dels Mossos pensa que "tots hem de poder treballar respectant les posicions personals de cadascú. L'acte de desobeir i no acudir a una citació només pot ser personal i intransferible, però és evident que comporta unes determinades conseqüències. Del que va succeir a Berga, divendres passat, tothom n'ha hagut de treure la seva lliçó . Hi va haver coses que no van funcionar bé, no hi havia la previsió que tocava malgrat saber que això passaria, actuacions que no s'haurien d'haver produït pel que fa a determinades declaracions. Hem d'acceptar que els actors i les persones que configuren el procés cap a la independència tenen cultures polítiques diferents. Ens hem d'acceptar i reconèixer en aquesta diversitat, i mantenir una línia bàsica d'unitat"

Finalment Sánchez ha parlat de la campanya "País informat" que estan preparant "Estem fent tota la preparació per anar arreu del territori a explicar els arguments i raonaments de la necessitat d'un estat propi. Es tracta de no cometre l'error de pensar que perquè ja ho hem dit tothom ho comparteix. Estem en contacte amb la resta d'entitats sobiranistes per l'acte de diumenge, i també per quan pertocarà la campanya del referèndum".


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat