Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de de gener del 2017 | 14:12
Notícia · Unió europea

La Plataforma per la Llengua i els eurodiputats catalans demanen als candidats a presidir el Parlament Europeu que es comprometin a promoure l'ús del català en la institució

El president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, juntament amb els eurodiputats Josep-Maria Terricabras (ERC / ALE); Jordi Solé (ERC / ALE); Ramon Tremosa (PDECAT / ALDE); Ernerst Urtasun (ICV / Greens); Javi López (PSC / S&D) i Francesc Gambús (PPE), han enviat una carta als candidats a presidir el Parlament Europeu

per demanar-los si, en cas de sortir escollits, es comprometran a promoure l'ús oficial del català en la institució. En la carta, els eurodiputats argumenten que "en el marc dels esforços per apropar la UE als ciutadans, la riquesa de la seva diversitat lingüística ha de ser considerada, perquè permetre als ciutadans utilitzar les llengües cooficials dels estats membres en les seves relacions amb les institucions europees reforça la seva identificació amb el projecte polític de la UE".

En aquest sentit, els diputats recorden que "el 2005 el Comitè de les Regions i el 2006 el Consell van arribar a un acord amb els governs espanyol i britànic per permetre que les llengües que tenen un rang constitucional, com és el cas del català, es puguin utilitzar per diversos propòsits, inclosa la interpretació" i remarquen que "fins al moment ni el Comitè ni el Consell han informat de problemes per l'aplicació d'aquest acord".

Els eurodiputats també recorden als candidats que el PE "ha estat històricament la institució que ha promogut la diversitat cultural i lingüística i les llengües minoritàries", per la qual cosa creuen que "és hora que el PE segueixi el camí que ja han pres el Comitè i el Consell".

La carta s'ha enviat a Antonio Tajani, candidat del PPE; Gianni Pitella, de S&D; Helga Stevens, de l'ECR; Guy Verhofstadt, d'ALDE; Eleonora Forenza, de GUE; i Jean Lambert, de Greens / ALE.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat