Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 1 de de març del 2016 | 16:15
Opinió · Política catalana
Jordi Camps
Alcalde de Vidreres

El moment de les persones

Una dècada enrere ningú s'imaginava una crisi econòmica i de societat devastadora com la que en aquests moments estem vivint. En aquells anys, la gran majoria de gent tenia les administracions valorades en un segon terme. A partir del 2008, "la tempesta perfecte",

com ho havia anomenat anys abans l'economista Xavier Sala i Martín, i totes les prediccions que feien aquest i altres economistes, es varen fer realitat.

La societat va iniciar un canvi i les administracions van començar a tenir la necessitat d'estar al costat de la seva gent. Ara, any 2016, qualsevol Ajuntament o administració que no hagi canviat la seva forma de pensar i tingui intencions de continuar amb aquelles polítiques de creixement sense tenir planificades unes polítiques socials, té un
problema: no s'ha adonat de les necessitats reals de la seva població.

El moment de les persones és el moment que estem vivint, ara més que mai hem d'estar al costat de la gent des de les administracions, ara més que mai hem d'ajudar als més necessitats, perquè la crisi ha colpejat i ho ha fet amb molta força, i la gent que en aquests moments es troba dins d'aquesta roda de penombres, els hem de convèncer que se'n sortiran i que vindran temps millors. Hem d'ajudar-los de diverses formes: escoltant, donant suport, etc .

Des de l'alcaldia d'un Ajuntament, petit o gran, venen moltes persones a explicar-te les situacions que pateixen, el què han passat fins a dia d'avui i quines eren les seves vides abans de la crisi, ja us ben asseguro que se't trenca el cor. És per això que hem d'estar per ells i ajudar-los amb tot el que estigui a les nostres mans.

Fa una setmana, uns veïns em van explicar el cas d'una família que havia ocupat una casa d'una entitat bancària, perquè no tenia lloc on viure. És trist veure com una família ha d'ocupar una casa, que a més, ha estat desmuntada per oportunistes i que a més, es poden trobar que algun tipus de màfia, fent-se passar per representants de bancs, els facin pagar per viure-hi.

Potser hauríem de reflexionar i exigir als bancs, des de les administracions, que una part de les bosses de pisos o habitatges buits que tenen, els posin a disposició dels serveis socials dels municipis perquè aquests puguin destinar-los a habitatges socials per a aquelles persones o famílies més vulnerables .

Si els bancs actuessin així guanyarien dues coses: aquests habitatges estarien conservats i en cap cas destrossats, com està passant ara, i els seus ocupants tindrien l'oportunitat de recuperar-se i tirar endavant.

Mentrestant, des del nostre poble continuarem treballant per ajudar la gent que ho necessita, amb polítiques per a la creació de llocs de treball i amb la rebaixa i la bonificació d'impostos, perquè ara més que mai, és el moment de les persones.

Jordi Camps, alcalde de Vidreres

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Jordi Camps
Jordi Camps
Alcalde de Vidreres
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Crònica · Política catalana
Un cordó sanitari a la incongruència i la indefinició: PSC
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
Notícia · Política catalana
El president Puigdemont demana poder-se explicar al Senat
Opinió · Política catalana
Més que el COM, el PER QUÈ.
Indica publicitat