Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 11 de de maig del 2012 | 17:09
Opinió
Josep Castells
Advocat i empresari

Retallades per a tothom, menys per la FAES

En el BOE del passat dilluns 30 d'abril es va publicar la resolució de la Secretaria d'Estat per a la Unió Europea, per la qual es concedeixen ajuts per a la celebració d'activitats divulgatives sobre assumptes relacionats amb la Unió.

El secretari d'Estat és el senyor Íñigo Méndez de Vigo y Montojo. Segons la viquipèdia, el senyor Méndez Vigo és el novè baró de Claret i per línia paterna és "descendent directe del marquès de Cubas i de la reina governadora Maria Cristina de Borbón i del seu segon marit, el duc de Riánsares, pel que té un parentiu amb la família reial espanyola".

Com a nota al marge d'un servidor –això no ho diu la viquipèdia- si és descendent de la reina Maria Cristina i del seu segon marit, el suposat parentiu amb la família reial és ben galdós. Això no és tot, però. Per línia materna és "avantpassat del marquès d'Esquilache i nebot de l'anomenada 'musa de la Transició' Carmen Díez de Rivera". Ja es veu, doncs, que a cada línia de la biografia els mèrits van disminuïnt.
La Fundació FAES, presidida per Aznar, rep 35.000 €, més del 12,5 % de la dotació total de l'ajut"
Aquesta breu semblança en parla d'aquest senyor com del típic producte hispano-espanyol, que aprofita els seus contactes a tort i a dret per anar prosperant. I que no té cap vergonya de fer lluir aquests "mèrits" al seu currículum.

Tornem a la resolució de la Secretaria d'Estat. Tanta naftalina nobiliària no impedeix al senyor Méndez Vigo actuar com un esbirro de l'aparell del partit i aprofitar el seu càrrec per beneficiar econòmicament els seus. Les entitats beneficiades pel repartiment de 280.800 euros en són 30.

Per tant, toca a una mitjana de 9.360 € per entitat. D'entre elles en destaca, no obstant, la Fundació FAES, presidida per José María Aznar, que rep 35.000 €, més del 12,5 % de la dotació total de l'ajut. Per tant, la resta dels sol·licitants han obtingut una mitjana de 8.475 €, un 25% del que ha rebut la FAES. Bona feina, Íñigo!

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Josep Castells
Josep Castells
Advocat i empresari
Opinió ·
Massa nans pel PP balear
Indica publicitat