Friday, 3 de June del 2011 | 19:27
 ·
Crònica · Madrid
Catalunya també caurà
El PP ha passat a l'ofensiva. Després que el mapa autonòmic es pintés gairebé tot de blau el dia 22 de maig, Mariano Rajoy ha ordenat aquesta setmana als seus barons que passin a l'atac, sense contemplacions, contra Zapatero i el nou líder socialista, Pérez Rubalcaba, atrinxerats a la Moncloa. Vol posar pressió al govern espanyol des del poder territorial. Sap que, probablement, la dreta també governarà a Andalusia l'any que ve i només li balla una peça: Catalunya. I espera falcar-la poc a poc.
 ·
Crònica · Anàlisi política
Indignats catalans
Marc Sanjaume
Politòleg
El moviment dels Indignats a plaça Catalunya ha estat acusat d'anticatalà i espanyolista des de diversos sectors que veuen la protesta allunyada dels interessos del país. Un exemple d'aquesta crítica és l'article publicat a l'Avui per Ferran Sáez, que titllava els indignats d'espanyolíssims i comparava el moviment amb les protestes contra ETA.
 ·
Crònica · Política catalana
Subhasta de pactes post electorals
El proper 11 de juny es constitueixen els ajuntaments catalans. La setmana que ve serà, doncs, clau per tancar els pactes que permetran governar a molts consistoris, amb una CiU que buscarà tenir un ou a cada cistella en funció del municipi.
 ·
Crònica · Política
Rubalcaba i Rajoy s'intercanvien els papers per barrar el pacte fiscal
Cap dels dos l'acceptarà en el cas d'arribar a la presidència espanyola, però aquesta vegada ha estat el PSOE qui s'ha disfraçat de 'policia dolent' mentre que el PP ha fet de 'policia bo'.
 ·
Notícia · Política
La renúncia de Portabella aplana el camí a Junqueras
El líder d'Unitat per Barcelona desvetlla en un article que no farà el pas per presidir Esquerra i afirma que els votants d'ERC es van sentir "ofesos" per la reedició del tripartit.
Opinió · Política
CiU i PP: les amistats perilloses
Xavier Serrahima
Escriptor
Una de les crítiques més comunes que es fan a la classe política és la seva tendència a viure cada dia més allunyada de la gent del carrer i dels seus problemes, de cloure's a les seves torres d'ivori i oblidar-se d'aquells que els van votar.
 ·
Notícia · Illes Balears
L'OCB debat la Llei de Normalització Lingüística sota l'ombra de Bauzà
A pocs dies que el President en funcions del govern balear, Francesc Antich, sigui substituit per José Ramon Bauzá, l'Obra Cultural Balear (OCB) ha engegat un cicle de debats sobre la Llei de Normalització Lingüística.
 ·
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
LaVanguardia.cat: per quan?
L'arribada de la versió en català de La Vanguardia va despertar totes les il·lusions i les esperances al país. És ben cert que l'edició en la llengua pròpia d'un dels rotatius més llegits de Catalunya va ser una gran notícia però, tot i la seva importància, el rotatiu del Grup Godó encara no ha fet el pas definitiu cap a la plena implantació del català en els seus continguts informatius.
 ·
Notícia · Societat civil
Òmnium celebra la festa 'Som cohesió' a Badalona, en favor d'una convivència pacífica amb els nouvinguts
El programa 'Quedem?' que Òmnium Cultural celebra des del 2009 portarà la festa d'enguany a Badalona, la tercera població de Catalunya en nombre d'habitants i ara el nucli urbà amb més perill de fragmentació social.
 ·
Recull de premsa · Política
Xavier Roig: "Mai la nostra identitat havia estat tan amenaçada"
"El catalanisme té ara l'oportunitat de posar en evidència que botiflerisme i xenofòbia són les dues cares d'un mateix fenomen. [...] El PP no és la versió espanyola dels conservadors britànics" ha dit Roig.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí