Divendres, 29 de abril del 2011 | 19:17
 ·
Notícia · Economia
"M'encanten les petites nacions. M'encanten les petites quantitats. El món serà salvat pels petits"
Amb la cita d'aquesta frase d'André Gide comença l'economista gal·lès Adam Price el seu estudi sobre la viabilitat i els beneficis econòmics que pot comportar la independència pels països de mida petita. Sota el títol "Allò petit és bonic, sexy i exitós: per què la independència de Gal·les i altres nacions té sentit econòmic", l'economista de la Universitat de Harvard posa de relleu de nou els avantatges que comportaria per als Països Catalans tenir un estat propi.
 ·
Crònica · Madrid
Catalunya no és Múrcia
Aquesta setmana Madrid ha fet oficial el cop de porta als nassos de les legítimes demandes econòmiques de Catalunya. Ni un cèntim dels 1.450 milions que ens pertoquen i que ens escatimen.
 ·
Crònica · Anàlisi política
Salmond lidera: independència el 2018?
Paradoxalment, l'onada de fervor monàrquic que travessa Escòcia aquests dies, amb el casament dels hereus de la corona britànica, sembla que no afecta les perspectives del secessionisme escocès, ans al contrari. L'"enquesta d'enquestes" publicada ahir dóna la victòria a l'SNP d'Alex Salmond, que podria obtenir 60 diputats.
 ·
Notícia
L'Opinió Catalana, amb Escola Valenciana
Un nombrós grup d'intel·lectuals, periodistes i universitaris membres de l'Opinió Catalana s'han reunit aquesta setmana a un cèntric hotel de Barcelona amb Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana, i amb l'expresident històric de la mateixa associació, Diego Gòmez.
 ·
Notícia · Política
"Catalunya necessita un Estat"
Després de les declaracions del Conseller d'Economia, Mas-Colell, anunciant la plena viabilitat econòmica de l'Estat català ara fa dues setmanes, el govern de la Generalitat torna a prendre posicions sobre l'independentisme català i confirma la necessitat d'un Estat propi.
Opinió · Política
És possible la sobirania fiscal?
Oriol Berenguer i Pinyol
Advocat
Massa sovint la formulació del dret a decidir ha estat considerada com un subterfugi ideològic.
Opinió · Política
Recobrarem algun dia el millor Nadal?
Xavier Serrahima
Escriptor
Davant el vot d'Artur Mas en la consulta del 20 d'abril, la crítica del PSC fou precisar que ho feia "com a ciutadà".
 ·
Notícia · Cultura
Obrint Pas revoluciona l'Apolo en la presentació de 'Coratge'
El grup valencià va exhaurir les entrades en el primer concert que ha fet a Barcelona després d'haver publicat un disc llibre amb 15 nous temes.
 ·
Recull de premsa · Política
Ibarretxe: "Defensar la nostra identitat és indispensable per assolir un desenvolupament sostenible"
Juan José Ibarretxe, exlehendakari, ha sentenciat que "defensar la nostra identitat com a poble és defensar la nostra economia, els nostres llocs de treball i el nostre benestar".
 ·
Recull de premsa · Política
J. Tardà: "Al PP i al PSC el somriure burleta cap a les consultes se'ls ha anat congelant"
Joan Tardà, diputat d'ERC al Congrés, ha constatat que el debat sobre la independència de Catalunya i el dret de decidir "està al centre del tauler de la política catalana".
Al PP i al PSC el somriure burleta cap a les consultes se'ls ha anat congelant"
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí