Dimarts, 29 de gener del 2013 | 19:19
 ·
Crònica · Seguretat
Un CNI desacomplexat contra Catalunya
A pocs dies de l'entrevista del President de la Generalitat, Artur Mas, amb les més altes autoritats de l'Estat, l'ofensiva d'aquest darrer és encara més impecable que mai. A banda de les clavegueres, l'Estat també usa, d'una forma encara més desacomplexada, el CNI (Centro Nacional de Inteligencia), un ens que ha mogut la seva estratègia: abans dirigida fonamentalment contra ETA, el món abertzale i l'amenaça jihaidista, i ara contra l'enemic que suposa el sobiranisme català.
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Ferms amb la projecció exterior
Cada vegada està més clar que dins del marc espanyol no hi haurà sortida per a Catalunya, i que allò que l'Estat pretén és una acció semblant a la què van protagonitzar amb el Lehendakari Ibarretxe, tot i les grans diferències del procés català en el dret a decidir. La sortida, doncs, és portar el conflicte al marc europeu i internacional, i els analistes de l'Estat també ho han vist d'aquesta manera, per això ja han començat a bastir les bases d'una llei d'homogeneïtzació i recentralització de la projecció exterior.
Opinió · Política
L'ombra allargada de les primàries del PSOE
Jordi Xuclà
Diputat de CiU al Congrés
23 de gener de 2013, el dia que el Parlament de Catalunya va aprovar per àmplia majoria una resolució que recorda que Catalunya és "subjecte jurídic i polític". Els quarters de l'Estat major de la Moncloa no saben què fer.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
#NitCercle2013: Innovació i internacionalització
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
La setmana passada el Cercle per al Coneixement, la secció que s'encarrega del foment de l'economia, la tecnologia i la societat del coneixement de la Societat Econòmica Barcelonesa d'Amics del País (SEBAP), va celebrar la Nit del Cercle 2013.
 ·
Recull de premsa · Política
Paluzie: "Els partits favorables al dret de decidir han de dotar el sistema polític i les administracions de transparència"
"Cal que els partits polítics favorables al dret de decidir es conjurin per actuar sense dilació per dotar el sistema polític i les administracions de transparència en aquells àmbits on sí que poden fer-ho".
 ·
Recull de premsa
Casas: "Navarro opta per evitar fugues a Ciutadans, aguantar al cinturó i ser només un partit frontissa"
El periodista Ferran Casas ha sentenciat que l'opció de Navarro al capdavant del PSC és la de no jugar "perquè sap que CiU, ERC i ICV l'avançaran sempre", així com també la de "no arriscar la relació amb el PSOE".
 ·
Notícia
10 anys de Tribuna, col·labora-hi!
Durant 10 anys tribuna.cat ha estat un diari digital independent d'opinió, que ha intentat estar al servei de tot el ventall d'opcions sobiranistes. Ara, com passa a la majoria de capçaleres de la premsa digital, necessitem la consolidació per assegurar la nostra independència.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí