Dissabte, 19 de desembre del 2015 | 12:22
 ·
Editorial · Política
A votar, doncs ens comptaran...
Aquest diumenge 20 de desembre és una data important pel Procés.  Així, tot i que el món de l'independentisme ja fa uns mesos que viu en un cert desconcert  i fins i tot ens atreviríem a dir arrossega força cansament cal que no ens deixem portar pels sentiments que ens podrien  jugar una mala passada. Cal deixar-los a una banda i anar a votar.
Opinió · Política
L'independentisme al nucli de la sobirania espanyola
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Els resultats del 20 de desembre ens faran adonar de l'enorme canvi polític que s'ha esdevingut a Catalunya en aquests quatre anys, a una velocitat vertiginosa. A les eleccions espanyoles de 2011 només hi havia 3 diputats independentistes i 42 dels 45 diputats elegits a Catalunya defensaven la Constitució de 1978.

Opinió · Política catalana
Del bipartidisme a la independència
Víctor Terradellas i Maré
Secretari de relacions internacionals de CDC
És un fet que del 27S fins ara ho podríem haver fet millor. També ho és que lamentar-nos no serveix de res i que el destí ens situa, novament, en una situació d'avantatge.

Opinió · Política catalana
La CUP i la passió d'Esparreguera
Isidre Palmada
Professor
S'acosta el 27D. Tothom espera de l'assemblea de la CUP, a Esparreguera, que s'aclareixi l'atzucac, originat el 27S. De fet, es cou el de sempre. És allò de la correlació de forces. Una qüestió de poder.

Opinió · Política catalana
El procés... got mig buit, got mig ple
Jaume Marfany
Filòleg
Aquests darrers dies, la bona gent que teniu l'amabilitat i la paciència de llegir-me, m'heu manifestat que en els darrers articles m'he mostrat massa pessimista i que això ni anima ni ajuda gaire. Haig de dir que res més lluny de la meva intenció,
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Pere Cardús: "Només queda un camí cap a la independència i és aquest"
En un article a Vilaweb el periodista Pere Cardús afirma en relació a la cita del 20-D que "Espanya no canviarà en res de substancial respecte de la qüestió catalana" i que per tant  "que passin les eleccions espanyoles i continuem. I continuem, evidentment, amb un acord com més aviat millor".
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Villatoro: "17/12: Dos catalanismes rivals o complementaris"
En un article a l'Ara Vicenç Villatoro afirma que els moments àlgids "del procés ha semblat que teníem l'oportunitat de construir un espai compartit" entre diferents tradicions del catalanisme però amb un "projecte comú" però també alerta del risc "que aquestes dues tradicions es confrontin, com dues visions rivals sense possibilitat d'acció comuna".
Opinió · Societat civil
Créixer socialment
Oriol Illa
President de la Taula del Tercer Sector
Estem a les portes d'unes eleccions generals que tot apunta que trencaran el bipartidisme que viu l'Estat espanyol des de la transició. Els darrers quatre anys han estat especialment durs per una gran part de la ciutadania.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí