Dimarts, 30 de juliol del 2013 | 15:32
Opinió
Es nota que tot s'hi val
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
Alguns dels arguments en contra del procés sobiranista de Catalunya a través de la consulta democràtica val més no fer-ne cas perquè, normalment, són d'una pobresa humana i intel·lectual perfectament descriptibles.
Crònica · Estructures i estratègia d'estat
Una estratègia: un Estat major pel dia de després (IV)
Després de l'aposta de Joan Rigol i dels informes i assessoraments del CATN, s'obre la possibilitat que l'estiu de 2013 serveixi a les forces polítiques sobiranistes per a reflexionar de la necessitat d'una entesa pel dret a decidir, tot i que hi poden haver problemes amb l'afer del Palau de la Música i amb els pressupostos. Tots dos afers poden ser agents que obrin fissures entre aquestes forces polítiques.
 ·
Notícia
Via Catalana: l'Assemblea supera els 240.000 inscrits
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha anunciat en una roda de premsa que la Via Catalana ja suma més de 250.000 inscrits després que s'obrís la inscripció el passat 4 de juliol. La cadena humana passarà per 86 municipis del Principat i superarà els 400 quilòmetres.
 ·
TribunaTV
Fer realitat un somni és a les teves mans
 ·
Llibres / revistes
Una república per a tothom
 ·
Notícia
Nadal tira pel dret i lidera el Pacte gironí pel dret a decidir
El pacte a nivell de Girona pretén aglutinar entitats i representants de la vida civil i econòmica de la ciutat a favor de fer la consulta. Nadal ha defensat que es tracta d'un "compromís personal i cívic en favor de la llibertat".
 ·
Llibres / revistes
Els Consells Comarcals, l'eina útil pel territori
Opinió
El navili ha virat per sempre més
Yvonne Griley
Lingüista i activista
L'Estat espanyol ha provocat que ja no sigui possible concebre el nacionalisme sense el dret a l'autodeterminació. El catalanisme ha canviat de pauta: el navili estelat s'omple dia rere dia de credibilitats, institucions i entitats i ha virat per sempre més, tot i que Espanya sembla que encara no sap dos i dos quants fan.
 ·
Recull de premsa
Boix: "Amb una pregunta múltiple i oberta podríem arribar a tenir fragmentació del vot. Això equivaldria a deixar el debat actual obert eternament"
"Que, malgrat les nostres diferències, hàgim elaborat aquest informe [del CATN] és una demostració palpable d'on es troba el país avui: amb una majoria molt àmplia [...] a favor de celebrar la consulta".
 ·
Crònica · Estructures i estratègia d'estat
Generar i construir la unitat pel dret a decidir (III)
En els últims 40 anys hem generat una classe política --i pitjor encara, una classe dirigent-- catalana sense sentit d'Estat i amb una certa animadversió cap al patriotisme. Espanya, els seus poders, han usat els seus aparells amb inetel·ligència tots aquests anys i han desmantellat tots els aparells d'Estat de què vam gaudir els catalans en el passat: un predomini industrial i fins i tot una indústria aèria, bèl·lica i naval catalanes.
 ·
Crònica · Estructures i estratègia d'estat
L'aposta de Joan Rigol i la del Consell Assessor per a la Transició Nacional (II)
L'aposta per Joan Rigol és intel·ligent i rigorosa. El President Rigol, des del Parlament, va generar un tarannà d'entesa que va superar en tot moment el marc polític de CiU, la seva federació. Rigol va saber col·locar la presidència del Parlament català a un nivell que fins i tot va crear escola de continuitat amb el President Ernest Benach. Rigol va mostrar també una vàlua important: va saber crear ponts amb el socialisme català i els sindicats, i va merèixer el respecte del PP.
 ·
Crònica · Estructures i estratègia d'estat
Això va de veres, no hi ha pas enrere (I)
Després de l'Onze de Setembre de 2012 una gran part del país català i dels aparells de l'Estat es van adonar que la Catalunya Principat havia trencat o diluït totes les trampes i paranys que ens havien condicionat des de la transició democràtica.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí