Divendres, 17 de gener del 2014 | 21:16
Crònica · Política
Apel·lem a la consciència democràtica d'Europa
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
El President de la Comissió Europea i els principals líders dels Estats europeus consideren la prohibició de la consulta d'autodeterminació a Catalunya un assumpte intern espanyol. A les properes eleccions al Parlament europeu hem d'explicar que això no és cert perquè el conflicte entre el poble català i el Regne d'Espanya afecte el fonament mateix de la democràcia i reduir-lo a un problema intern espanyol deixa els catalans en l'absoluta indefensió.
 ·
Crònica · Informe SIC
El ministre Fernandez Díaz fa el ridícul a Israel
La radicalització de Jorge Fernández Díaz és evident al ministeri de l'Interior, al Congrés dels Diputats i fins i tot entre els militants del PP --els més liberals el coneixen amb el sobrenom de legionario Fernández.
Opinió
Construir horitzons
Marta Rovira
Sociòloga
Stefan Talmon, jurista expert en el reconeixement de nous Estats i que va participar a la 3a Conferència Internacional Building a New State (organitzada per la Fundació Sobirania i Justícia), va donar un missatge molt clar als catalans: per a ser reconegut com a Estat cal haver fet els deures, i cal poder garantir el funcionament del nou Estat en tots els atributs que se suposa que ha de tenir un govern sobirà.
Documents
Informe de les unitats educatives en valencià que perillen
 ·
Notícia
Obama no s'alinea amb Rajoy
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, buscaba la picada d'ullet del president nord-americà, Barak Obama, en la trobada dels dos líders a la Casa Blanca aquesta setmana. Obama va guardar silenci per un motiu: la Casa Blanca havia vetat el tema en considerar-lo un afer intern.
 ·
Llibres / revistes
El poder de les dades
 ·
Notícia
Escola Valenciana alerta que perillen 151 línies en valencià
L'estratègia de bloqueig del govern valencià a l'ensenyament en llengua pròpia està generant els seus fruits. Segons ha denunciat Escola Valenciana aquesta setmana, perilla la supervivència de 151 unitats educatives en valencià a 135 escoles públiques de 17 comarques valencianes.
 ·
Recull de premsa
Culla: "Si el PSC s'esguerra serà a causa de la inflexibilitat i la torpesa política de la direcció encapçalada per Navarro"
"L'objectiu essencial dels actuals dirigents del PSC ha estat no entrar en contradicció amb el PSOE".
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "No plegueu, díscols. Compliqueu-ho una mica, tant per tant. Deixeu que us expulsin"
"Déu n'hi do, a can PSC. És el que va dir Marta Rovira, primer, i Jordi Turull, després, en les seves intervencions: qui té por d'un referèndum? Què li passa, al PSC?".
 ·
Crònica · Política catalana
Elena, Geli i Ventura: la dignitat del PSC
Miquel Sellarès
Periodista
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i els diputats Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura, que s'han arriscat al màxim aquesta setmana, així com l'actitud valenta de Laia Bonet i de Rocío Martínez-Sampere dimitint de l'executiva del PSC són l'evidència flagrant del fracàs de Pere Navarro.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí